23 Mayıs 2016 Pazartesi

Nostaljik Pazartesi: 23 Garip Kemancı


Bazen yolunuz öyle bir insanla kesişir ki bambaşka ufuklara doğru akar gider zaman. Yirmili yaşlarımın başında  tam da bugünlerde tanıdığım ve yaşamımın güzelliklerden yana yönlenmesinin baş rol oyuncusu .Müziğin eşsiz büyüsüne kapılıp , hayata başka pencerelerden bakan ve benim de bakmamı sağlayan bir çift ela göz. Mütevaziliğin zirvesinde ,hayatı basite indirgeyip  anlık yaşayan ,  kendini "Ben bir garip kemancıyım ne gerek bana gümüşlü zurna " diye tabir edip paranın sadece bir araç olduğunu her defasında gösteren ,yaşamın hırslarına inat kemanına sarılıp yüreğindekileri arşeye döken ,bir o kadar ince ruhun sahibi. Tepeden tırnağa ,tam bir salon beyefendisi. Boş konuşmayı sevmeyen , girdiği her toplumda kendini de kemanını da  hayranlıkla dinlettiren ,şakanın dozunu esprinin yerini bilip ,kimseyi kırmayan laf sokma çabasından uzak ,nazikliği elden bırakmayan , politika din gibi hassas konularda herkesi olduğu gibi kabul eden engin bir yürek. Üç günlük dünyada geriye bırakacağı bir hoş sada olduğunu bilip , kemanından başka yar tanımayan ,yüreğimde  uşşakta başka , hüzzamda başka , kürdilihicazkarda başka yaralar açan , akan gözyaşlarımın sonuna kadar hakkını veren keman üstadı . Kendini her konuda yetiştirmiş , bulunduğu çevrenin kültürüyle yoğrulmuş  bilge kişilik , güzel insan seni tanımak benim en büyük gurur kaynağım ve şansım .Sanat müziğini bana sevdirmekle kalmayıp sunuculuğa adım atmamı isteyen ve çok genç yaşımda özel çevrelerde bulunmamı sağlayan, beni çok iyi tanıyıp sentezleyen  ve her zaman el üstünde tutup nazımı çeken " ötesi yok gız" sözüyle her defasında her konuda destekleyen kendi deyimiyle " bir garip kemancı " hayatımda hep olduğun , danıştığım her konuda bana  , doğruyu gösterip yön verdiğin için sonsuz teşekkürler , sevgiyle kal Atila Hocam .

32 yorum:

  1. Çok severim böyle insanları ama malesef sayıları çok değil. "Üç günlük dünyada geriye bırakacağı bir hoş seda" ne güzel bir cümle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden bendeki değeri kat kat büyük hocamın.

      Sil
  2. Ne mutlu size , böylesi güzel bir insanla yollarınız kesişmiş. Dostluğunuz daim olsun dilerim.

    Sevgi ve selam ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşkkür ederim, çok şanslıyım bu konuda

      Sil
  3. Ne kadar hoş bir arkadaşlık ... Ne mutlu , böyle güzel duygularla sevilmek herkese nasip olmaz... İkiniz de birbirinizin şansı olmuşsunuz ...
    Maşallah arkadaşlığınıza ...
    Sevgiyle kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim, sevgiyle
      ❤️❤️

      Sil
  4. İnan Tigris'im.Tüylerim diken diken oldu.Keman en sevdiğim çalgılardan biridir.Farid Farjad hayranıyım.Kemanın hüznü bambaşkadır.Böyle değerli bir insanı tanıdığına çok sevindim.Sen de çok değerlisin.Nostaljik Pazartesi çok anlamlı ve güzel bir paylaşımdı.Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece Ablacım, siz de çok değerlisiniz benim için. Kemanın sesi gerçekten çok müthiş.

      Sil
  5. Ne güzel bir şey böyle insanları tanımak onlardan bir şeyler öğrenmek ve onları sevmek onlar tarafından sevilmek.. :)

    YanıtlaSil
  6. Ne mutlu size. İnsana böyle artılar katan, onu anlayan ve doğru yönlendiren kişileri pek rastlanmıyor malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok nadir de olsa böyle güzel insanlar hala var

      Sil
  7. O kadar etkilendim ve hayran oldum ki.. Dostluğunuz daim olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Sanatın içinde, güzelliklerle yoğrulmuş bir insan, ne güçlü ışıklar yaymış çevresine. Azdır böyle insanlar. Ama ne güzel, siz de o etkileşimden en iyi şekilde payınızı almışsınız.

    YanıtlaSil
  9. Çok şanslısın..Ne mutlu sana...

    YanıtlaSil
  10. Çok şanslısın, böyle insanlar az ve onlarla yakın olabilmek bir şans.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir insanmış Atilla hoca. Keşke benim de tanıma imkanım olsaydı dedim okurken. Gerçekten şanslı sayın kendinizi :)

    YanıtlaSil
  12. selamlar olsun ''bir garip kemancıya'' :)

    YanıtlaSil
  13. Erdemli, çok kıymetli bir beyfendi imiş Atilla Hoca.. Eşine az rastlanacak bir insan..
    Kadrini kıymetini bilecek birinin kaleminden dökülen satırları okurken ne mutlu dedim böyle bir değere sahip olmak..

    YanıtlaSil
  14. Bence hocanız da çok şanslıymış. Sizin gibi kıymet bilen bir öğrencisi var. Öyle kıymetli öğretmenlerimiz hocalarımız var ki... Kıymet bilen öğrencilerimiz ise çok az. Onun güzel yönü sizinde güzel görüşünüzden vefanızdan kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ne güzel sözler bunlar mahçup oldum

      Sil
  15. Var mıymış öyle biri dedim okurken... Ne mutlu sana Tigris tanımışsın öyle birini ve bence aynı frekansta olmasan, benzemesen yolun da kesişmezdi...

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris