1 Temmuz 2016 Cuma

Perdedeki Kelebekler

Perde süsü

Merhaba dostlar ,
Tigris bayram yaklaştıkça kendini işe vermiş durumda . Sil süpür, yıka  pakla pişir taşır bir yoğunluk bir yoğunluk. Bugün sandığı kurcalarken çekmecesinden çıkan kelebekler  meraklı Pandora'nın kutusunu aralıyormuşum hissini uyandırdı.
Bu kelebekler de neyin nesi dediğinizi duydum duydum. 
Efendim eskiden yetmişli yıllarda tül perdelerin süsleri bu kelebekler olurdu. Bayram öncesi perdeler leğende bir gece suya bastırlır isi pisi akıtılır. Sonra bembeyaz köpükler içinde yıkanır, paklanır. Misler gibi olur itinayla ütülenip kırışmadın diye omuz üstünde kornişlere asılır. Sonrasında ev temizliği bitince koltuk , sehpa ve vitrinlerin dantellerinin serilmesine sıra gelirdi. Son olarak perdelerin kelebekleri de asıldı mı iş bitmiş  
demekti. Hah işte bu ,her bayram perdelerimizi süsleyen artık sandıkta istirahate çekilen kelebekler ,bugün karşıma çıkıp eski günlerdeki ihtişamlarını yaşamak isterlercesine mahsun mahsun bana bakıyorlardı. 
Çıkardım onları usulca araladığım sandıktan. 
Yeni perdelere, plastikten cam pervazlarına ne kadar uyum sağlarlar bilemem ama onları görmek beni tanıdık bir yüze rastlamışcasına mutlu ettiler.

47 yorum:

  1. Ayyy, hatırladım ben bu kelebekleri. Ne iyi etmişsiniz saklayıp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersiniz hatırlamanıza çok sevindim 😉

      Sil
  2. Geçenlerde ben de kelebekler alıp asmıştım perdelerime :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kelebekler beni geçmişe çocukluğuma götürdü.

    YanıtlaSil
  4. Annemin de vardı eve ne güzel bir hava verirdi:))
    Kelebekler inadına ölümsüzdür:))

    YanıtlaSil
  5. boylesi kucuk seylerden mutlu olabildigin ve seni eski tanidik bir yuzu gormek kadar mutlu eden o kucuk kelebekler iyikide var olmuslar ozamanlarda :) benimde en cok aklima gelen miss gibi temizlenen evlerin bayram kokan havasiydi ahh ah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhhh ki ne ahhhhh. Hiçbir şeyin tadı tuzu kalmadı.

      Sil
  6. Ayyy ne modaydi degil mi bir zamanlar. Hala cok sekerler bence de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhahhaa süpersin demek sizin de vardı 😉

      Sil
  7. İçimde de kelebekler uçuştu =)

    YanıtlaSil
  8. Eski bayramlar, bayram telaşı bunları kaybetmemiz çok kötü. Iyi ki hatırlatan birşeyler var. :)

    YanıtlaSil
  9. Ay bizde de vardı bak !Ne güzeldi..

    YanıtlaSil
  10. O kelebeklerden birini de bayaram sabahı bir broş gibi yakanıaz iliştirebilirsiniz. Bu insana ayrıac bir mtluluk verir. Bir kelebek ölmüş duyguları diriltebilir ve harekete geçirebilir. Bir kelebek dünyanın öbür ucundaki bir kelebeğe göz kırpabilir, kanat çırpabilir. Ne dersiniz!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir fikir yapacağım dediğinizi 😉

      Sil
  11. Insanın hatıralarına böyle rastlması ne guzeldır. Eskıye daır seylerden bır ıkı sey görsem duygulanırım. Her zaman eşyalar taşıdığı hatıralar kadar degerlıdır benım ıcın. kelebeklerınız cok güzel. Bu bayramı da süslemek onlara kısmetmıs ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikleee eskinin tadı olmasa da küçük bir avuntu işte

      Sil
  12. Ne kadar da guzeller :) bir kelebek diyip geçmemeli neleri hatırlatıyor işte....

    YanıtlaSil
  13. Eskiden tüller de daha güzeldi sanki.Anneme yardım eden tek kızı bendim.Ablam yaz kış ders çalışır, küçük kız kardeşimin hiç merakı yoktu, ama ben bayram günleri ve annemin arkadaşlarının misafirliğe geleceği günler ona hep yardım ederdim.Hele ne güzeldi bayram telaşları.Hatırlatman çok güzel oldu Tigris'im. Değerlerimi hatırlayıp yeniden yaşatmalıyız.Belki eski tadı yakalarız.Şimdiden Şeker bayramını şimdiden kutlar, anne ve babacığına sevgi ve saygılarımı sunarım. Sevgilerimle kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ece Ablam değerlerimizi bir bir yitirdiğimiz şu günlerde hiçbir şeyin tadı tuzu yok. Mutlu günler umarım ki yakındır

      Sil
  14. Böyle küçük objeleri seviyorum. Bulunduğu ortama ayrı bir güzellik katıyor. Hele ki eskilerden geliyorsa. İyiki açmışsın o sandığı sevgili Tigris :)

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
  15. Bir vesi,le olmasa da yeniden karşımıza çıkmasa unutulmamış olmalarına rağmen akla gelmeyecek ne çok şey var. Kelebekler onu hatırlattı.

    Sandık karıştırmak ne güzel şey :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle sonrasında bir de yerleştirme derdi olmasa 🙈🙈

      Sil
  16. bu güzel ve eğlenceli yazınızı okudum keyifle teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. alemsin Tigriscim yaa, kelebekleri ben de hatırlıyorum, anneannemde buket şeklinde versiyonu da vardı vazoda hatırlıyorum hey gidi hey =)))

    YanıtlaSil
  18. Ne çok vardi bizde de çok severdim :)

    YanıtlaSil
  19. Ben annemden bile hatırlayamadım.Merak ettim kelebekleri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa sizin evde yok muydu 😉

      Sil
    2. sanırım hiç olmadı ben hatırlamıyorum.Annem sabah akşam çiçeklerle uğraşan bie dal kurusa ağlayan bir kadın olarak belki ilgi alanına girmemiş :)))

      Sil
    3. Ah o çiçek sevgileri yok mu ahhhh 😉

      Sil
  20. Annem böyle şeyleri sevmezdi hiç :) Ama misafirliğe gittiğimiz evlerde görür, gizli gizli bakardım hep :) Şimdilerde de bir kaç evde gördüm bu kelebeklerden. Ama eski tadını vermiyor. Eskilere hep bir özlem var sanki kolay kolay unutulmuyor o günler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anları yaşatmaları o günlere geri gitmesek de yüzümüzdeki tebessümün sebebi olmaları bile güzel

      Sil
  21. Ama ben bu güzel kelebeklere yorum yapmamışmıyım. Valla kusuruma bakma tigrisimm gözümden kaçmış sanırım. Biliyorum bu kelebekleri ben. Hata annem dantel ipinden yapıp aşmıştı salonun perdelerine küçük çatal iğnelerle ☺ çok güzellerdi yaa. Senin kelebeklerin de çok güzel ☺ uç uç kelebek, minik kelebek 😀 Sevgilerimle 💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheheheeee uç kelebek sevgiyle uç İzmir'e doğru emi 😘❤️❤️

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris