12 Mart 2015 Perşembe

Günden Geriye Kalan

      Bu Sabah Osmangazi Üniversitesi'nin düzenlediği Michigan State Univercity Öğretim elemanlarınca hazırlanan "Okul öncesi Eğitimde Güncel konular" adlı seminerdeydim.Okul  Öncesi etiğtimle ilgili Amerika'da yapılan çalışmaları duydukça bir kere daha eğitim alanındaki yanlışları görme fırsatım oldu. Burada en az Yirmi , yirmibeş kişilik sınıflarda yaş ayrımı gözetmeksizin , bir öğretmenin ardarda altı ders saati küçücük bir mekanda nefes almadan çırpınıp durması, onlarda yaş küçüldükçe ,ihtiyaç doğrultusunda öğretmen , yetişkin sayısının artması en fazla on çocuğa bir öğretmen düşmesi.Okulöncesi eğitime bakış açıları ve verdikleri önem , bu doğrultuda kurdukları çocuk gelişimi araştırma merkezinin faaliyetleri dikkatle dinlediğim konular arasındaydı.
        Seminer bitiminde okula biraz geç gittimek zorunda kaldım. Benim Minikler sabırsızlanmışlar. Kapıda heyecanlı sesleri beni karşıladı. Biraz da özlemişler. Zaman zaman beni oyunlarına dahil etmekten hoşlandıkları için bugün de  kendi elleriyle yapıp taktıkları bir taç ve sihirli değneğimle aralarındaydım.Günün kraliçesi  mi oldum ne ? Eh benim İlham perileri de son günlerde beni gıdıklamaktan geri durmuyorlar . Bu sefer kalemimden dökülen dizeler de haliyle bir masaldan oldu. 
                   

Külkedisinin basamakta kaybolmuş , ayakkabısydı camdan kalbimiz . Eşini bulmaya kurgulanmış zamanda . Tigris 

17 yorum:

  1. Eskişehirli misiniz ? :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz ben de size uğrayacağım :)))

    YanıtlaSil
  3. Minişleri bekletmeyin demek isterdim ama seminer de güzeldir hani :) Çok sevgiler öğrencilerinize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :))
      Beklediler ama sonrasında keyifli bir gün geçirdik

      Sil
  4. Eskişehir benim 2. Memleketim:) meleklerle çalışıyorsunuz ne şans:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , bu konuda gerçekten şanslıyım .onların dünyasında olmak çok güzel :))

      Sil
  5. İnşallah bir gün eğitim-öğretideki sıkıntılar giderilir de hem öğretmenler, hem veliler, hem de öğrenciler rahat bir nefes alır.
    Ayrıca en kutsal mesleklerden birini yapıyorsunuz. Miniklerin sizi heyecanla beklemesi, benim bile içimi kaynattı... :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Nahide Hanımcım güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bir de sınıftaki hallerimizi görseniz , öğretmenliği kapının önünde unutuyorum bazen ;))

      Sil
  6. sevgili Tigris ne guzel boyle seminerlerin olmasi, ilgilenip katilman. baska yerlerde neler yapiliyormus bi goz atman harika seyler. ama asil bastakilerin, karar mekanizmalarinin bu seminerlere katilip gormesi bizdeki durumu degistirmeye iyilestirmeye yonelik projeleri hazirlamalari gerekli. bilmezmiyim durumlari, kardesim anaokulu ogretmeni daha yeni batiya dogru gelebildi. doguda gecirdigi 6 yil boyunca bana ogrencilerini, sartlarini , daha hayatinda seker, sakiz bile gormemis cocuklarini anlattiginda goz yaslarim akarak, icim sizlayarak, caresizlikten sinir olarak ve halime binlerce sukrederek dinledim onu. Insallah guzel seyler temenni ediyorum bundan sonrasi için ve saygiyla egiliyorum onunde sevgili ogretmenim, guzel geçsin gunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , elimden geldiğince mesleğimle ilgili şeyleri takip ediyorum. Malesef ki çocuklar aynı şartlarda doğmuyorlar.bütün güzellikler sizinle olsun , sevgilerimle

      Sil
  7. aaa hemşeri miyiz :)))
    Es Es'e bende kocaman öpücükler :))
    Eğitim konusunda 40 değil 100 fırın ekmek yesek bizden adam olmaz !! bizden olur da sistemi yapanlardan olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha bu yazı Eskişehir buluşması gibi oldu. Ne güzel , benden de size sevgiler selamlar :))

      Sil
  8. Mesleginiz zaten cok kutsal ama sizin de boyle kendinizi gelistiriyo olmaniz cok cok guzel.. Ulkemizde sizin gibi insanlara cooook ihtiyac var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel dileklerle başladım güne . Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  9. Avrupa ülkesi öğrencilerine daha çok değer veriyor çok farklı eğitimleri var bir sınıfta 3 öğretmen 20 öğrenci oluyor . Sizin yazdıklarınız bana masal gibi geliyor :)

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris