14 Şubat 2016 Pazar

Nostaljik Pazartesi :10 Sev'gili


Bir "Sevgililer Günü'dür" sürdürülür gider yıllardır. İçi boş laflarla kenarları kırmızı kalplerle süslenmiş .Peki nedir "sevgili" sene de bir gün hediye almadı diye , her fırsatta karşı tarafa laf sokma çabası içinde olmak değildir kanımca . Ya da modaya uyup zoraki  bir hediye ile bir güne sığdırmak değildir sevgiyi. Neden son yıllarda herkes sevilecek insan olmadığından şikayet ederler. Aynaya baktığımızda karşıdaki yüzü ne kadar seviyoruz , onun için ne yapıyoruz . Önce bu sorunun hesabını kendimize verelim , verelim ki başkasını ne kadar sevenileceğimiz konusunda bilgimiz olsun . Çocukluğumda bayramlar , özel günler daha anlamlı daha bir sevinçle geçerdi . Çünkü bazı şeyleri ancak özel günlerde tadardım , giyerdim ya da yaşardım . Şimdilerde her istediğimde istediğim şeye rahatça ulaşabiliyorum . Çabuk sıkılıyorum ve yenisini alıyorum . Hiçbir şey tad vermiyor . Paramızı , eşyalarımızı , değerlerimizi en önemlisi sevgimizi de tüketir olduk . İnsanları kendi oldukları için değil , fiziği bilmem hangi mankene benziyor  diye , elinde son model telefon, bilmem hangi markanın yeni sezon kıyafetlerini giydiği , son model arabaya bindiği için sever olduk . Saçma sapan evlilik programlarında   Evi , arabası , parası olmayan insanlardan elektrik alamadık . Kendi olmaya çalışan insanları öteledik , çağ dışı ilan ettik . Yüreğinin sesini dinlemeden . Bir taraf çılgınca eğlenip hediyelere boğulurken diğer yanda ölen, öldürülen insanlarla içiçe yaşar olduk . Sonunda Sevginin de içini boşalttık , kalpli kırmızı parlak kağıda sardık ve 14Şubat'a sığdırdık. Leyla -Mecnun , Tahir-Zühre , Aslı-Kerem , Romeo-Juliet hepinize selam olsun . 

31 yorum:

  1. Aşkın ne olduğunu da bilmiyor kimse. Herkes bir birlikteliği olsun diye birini takıyor koluna sonra sıkılıyor başkası...gerçek sevenlerin günü kutlu olsun. Sevgisini, kalbini hep kırmızı pakette süsleyip, her gün özenenlerin günü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki karşılıksız sevmeyi unuttu insanlar. Gerçek manadaki sevgi madallarda yaşar oldu.

      Sil
  2. Aşk bir gün değil her gün, allah sevdiklerimizi yanımızdan ayırmasın :)

    YanıtlaSil
  3. Katılmamak mümkün mü? İnsan sevdiğine bir hoşluk yapacaksa içinden gelmeli. Herkes yapıyor diye mecbur hissetmemeli.

    YanıtlaSil
  4. Geçen gün düşünüyordum ben de her şeyi ne kadar hızlı tükettiğimi. Ne kadar acı bir şey. Sevgililer Günü ne gelirsek bir güne indirgenmesine ben de karşıyım ama yine de seviyorum bu günleri. Bu arada ben de beklerim canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka özel günler herkesi mutlu eder. Ama yasak savmak için yapılmadıysa ;))

      Sil
  5. Merhabalar,
    Bence de, sevgi denen şey ve insana verilen değer daim olmalı, bunun için yılda tek bir günü beklemek gerekmez:)
    Tabi ki böyle özel günler her zaman daha özel olmalı, ama abartmaya ve yapmacık olmaya gerek yok diye düşünüyorum ben:)
    Bu arada ben üyenizim, sizi de beklerim bloğuma ziyarete ve katılırsanız mutlu olurum:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgi emektir. Her anda mutlu olmaktır.

    YanıtlaSil
  7. Artık hayatımızda sosyal ağlar ve medyanın çok ağırlığı var. Böyle olması gerektiği insanların kafasına kazınıyor. Dolayısıyla õzellikle yeni nesil sevgiyi bir hediye paketinin içine sığdırıyor:)

    YanıtlaSil
  8. Selam Tigris canım.Bir sevgi aşığı ben,bu güzel duygunun yolunda ne kadar hayal kırıklığı yaşasam da,hiç vazgeçmem sevmekten.Sevgililer günü,şu ya da bu günü diye bir güne sığdırılamayacak değerlerdir bunlar.O resmedilip pırıltılarla süslenen kalpler çok kırıldı.Her günün sevgi dolu geçsin.Güzel bir hafta diliyorum kızıma.Sevgilerimle kucaklıyorum seni.Ece ablan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ece ablacığım sizin güzel dileklerinizlebailanan gün ve haftanın kötü geçmesi mümkün mü ? ;))) çok çok öpüyorum. Sevgiyle....

      Sil
  9. Tüketim toplumunun şeysileri işte Tigriscim. Yoksa bize her gün sevgililer günü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle şekercim. Tüket tüket nereye kadar ?

      Sil
  10. Toplum sıkıldıkça, bunaldıkça yeni çözümler üretiyor. Gösterişli, süslü püslü, abartılı, yapay şeylere sarılıyor. Özel günler sıkıntıyı gidermenin farklı bir yolu.Sevgi bu kadar ucuz olmamalı,
    insanlar sevgiyi bu kadar basite indirgememeli.Sevgi, yılların ötesine uzanabilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ah insanlar ne zaman akıllarına başlarına alıp da doğal olmak için çabalayacaklar?

      Sil
  11. Gerçek değerler, gerçek sevgi unutulmak üzere maalesef...

    YanıtlaSil
  12. Selam blogları gezerken size rastladım.Sevgi emektir. Sen beni sev ben seni seveyim.Alışverişte değildir. Sevgi veriştir almayabilirsiniz. Önemli olan sevmek.Felsefenin kelime anlamı bilgi sevgisi. Önemli olan sevgi.Ayrıca yazdıklarınıza katılıyorum. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz hoşluklar getirdiniz ;)) sevgiyle...

      Sil
  13. Sonda adı geçenlere benden de selam olsun. Artık sevgiler bile tarz olmaya başladı. Kışı degıl onemlı olan onu saran ambalaj :)

    YanıtlaSil
  14. Her şeyi bir arada bulabiliyoruz bu zaman dilimi içerisinde. İş sevgiye geldi mi hep öteliyoruz. Zaman öteleyenleri hiç affetmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affetmediği gibi , sevgisiz insanlar vicdansız merhametsiz olarak ömürlerini sürdürüyorlar

      Sil
  15. Sevgililer günü değilde sevgi günü esas olan. Sevmeli insani,hayvani,börtü böceği. .

    YanıtlaSil
  16. Güzel anlatmışsın yahu, ben de yazsam (gerçi böyle yazamam da) böyle anlatırdım heralde:) hepsinin altına imza
    ben kimmiyim? beklerim
    http://pirpislik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris