5 Şubat 2016 Cuma

Tatil Bitiyor

Yavaş yavaş bir tatilimizin daha sonuna geldik a dostlar.
  Her güzel şey gibi nasıl başladı nasıl bitti yine anlamadım. 
Zamanı yavaşlatmak için elimden geleni yapıyorum . Sabahları daha geç kalkar oldum. Kahvaltı masasında uzun saatler geçiriyorum. Kahvelerimi yavaş içip keyfine varıyorum . 
   Kış güzelliğini yaptı kar da yağdı. Camdan manzaranın tadına da vardım .  Uzun süredir görmediğim dostlarımla görüştüm. Şükür sağlığım da iyi. Kitaplarıma daha fazla zaman ayırdım.
   Telefonum da hiç susmadı . Velilerim isyanda  bu tatil bitsin artık nidaları yükseliyor anne babalardan . Bitsin tabi bitmesine de 15 gün gibi kısa süre tahammül edemiyorsunuz , bizler her an her dakika onları büuük bir sabırla dinliyoruz . Bu benim görevim  ve severek de yapıyorum, tabiki de şikayetim yok. Ancak genellikle tatilimizi , paramızı , çalışma saatlerimizi başımıza kakan  , değerimizi yerle bir eden insanlara , zihniyetleredir sitemim. Bir insanı eğitmek , hatta ve hatta bütün hayatını etkileyecek şekilde geliştirmek çok zor ve veballi iş.
   Hanımefendiler , beyefendiler lütfen ve lütfen öğretmenlerimize gerekli değeri verelim. İnanın bizler çocuklarınızı sizlerden daha çok seviyor ve düşünüyoruz , hiçbirini diğerinden ayırmadan . Sevgilerimle 

30 yorum:

  1. 2 haftalık bir tatile dayanamazlar çocuklarıyla burun buruna ama dediğiniz gibi 20 ile 40 çocuk arası sınıflarda ders veren öğretmenlerin her şeyleri de göze batar.. İroni sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma sorma . Bir de öğrenmişler alo 147'yi en ufak şeyde bakanlığa şikayet ediliyoruz

      Sil
  2. Haklısınız hocam. Çocuk, yaşlı, engelli evde tahammül edilmez olur, bir kurumdayken de tahammül edenler göze batar...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili hocam :) tatil sistemi değişsin diyenlerdenim. Çok uzun süre okul çok üzere tatil oluyor. İnsan sıkılıyor :)

    YanıtlaSil
  4. Velilerin tatilde sizi araması hiç hoş bir tavır değil. Sonuçta siz de tatildesiniz. Tabii bunu düşünebilmek lazım.
    Mesleğimiz hakkında konuşulanlar zaten ayrı bir yazıya konu olur. Sorsan hiçbir iş yapmıyoruz ama iki gün kar tatili olsa ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Zaten yaz tatiline bu kadar takılma sebepleri de çocukların uzun süre evde kalması (niyeyse).
    Bir de dünyanın birçok yerinde tatillerin ve maaşların bizimkinden daha fazla olduğunu birilerinin bu zihniyetteki insanlara söylemesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatilde aramaları bir şey değil gece 11 de aradıklarını bilirim . Bu yüzden geceleri telefonumu kapatır olmuştum maalesef.

      Sil
  5. Allah kolaylık versin Tigriscim :)

    YanıtlaSil
  6. Aslında velilerin çocuklarına dayanamadıklarını düşünmüyorum ben. Mesela benimkiler, Öğretmenlerinden davranışları ile ilgili tek şikayet almadım bugüne kadar ama evde....Öff tam bir hır gür. "okulun-öğretmenin kuralları var" diyorlar. Benim de kurallarım var diyorum ama nafile:)))
    Bu arada öğretmenlerin maaş ve izinleri konusundaki eleştirinize katılıyorum. Sonuçta başka mesleği seçenler vakti zamanında bunu bilmiyor muydu? Seçseymiş o zaman. Öğretmenlik, çok özel bir meslek. Keşke maaş ve soysal etkinlikler anlamında şartlar düzelse, eğitim kalitesi arttırabilse....

    YanıtlaSil
  7. O zaman ne mutlu size . Ne anneler babalarla karşılaşıyoruz . Çocuğunu okulda unutanlar mı , güne gidip çocuğu okula atarcasına kaçanlar mı dersiniz . Hele de erkek ve biraz da yaramazlık yapıyorsa okula gönderiyorlar . Kız çocuksa çok da önemli değil onlar için .

    YanıtlaSil
  8. Bir tatil daha bitiyor çok şükür sorunsuz bir şekilde. Tatilde tembelliğe iyi alışmıştık ama, Pazartesi günü başlıyor maraton. Değer konusunda da iyi olan herkese değer vermek lazımdır elbette, insanları mesleğine göre değil de iyi-kötü diye ayırırsak daha iyi olur hayat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız tabiki iyi kötü diye ayırmak gerek belki. Çocuğunu iyiöğretmene vermek için kırk takla atan insanımız sonrasında ne oluyor da aynı öğretmeni yerden yere vuruyor.
      Öğretmenlik mesleği dışında başka bir meslek söyleyin 147 gibi direkt şikayet hattının olduğu.

      Sil
    2. Sizin gibi ogretmen birine bunlari demek istiyorum açıkcası. Buradan da herkes görür Insallah. Öğretmenim burada biraz içimi dökeceğim.

      Öğretmenlik elbette zordur bir sinifta 30-40 kisiyle ugrasiyor. Velilik de zor diyorlar lakin sizler bunun bilincinde cocuk yapip buyutuyorsunuz. Bir çok meslek arasından da öğretmenliği seçen kişiler bu zorluluğun bilincine varmaları lazım, bunları biliyor olması lazım. Eğer ki bunlarin farkina cidden varan bir insan mesleğinin zorluluğunu göz ardı eder. Ben simdi lise 3'e gidiyorum. Pazartesi'nden itibaren kursumuz da basliyor. Sabah 9'dan aksam 18.30'a kadar 11 derse gireceğiz. Bu elbette zor bir şey, beyni çok fazla yoracaktır. Belki de dayanamayacağız. Lakin ben bunun zorluğunu göz ardı etmeye çalışıyorum çünkü mühendislik okumak istiyorum.
      Bir sonuca varmaya çalışırsak; eğitimci ya öğretmenliğin ne oldugunun farkinda degil her zaman o mesleğin zorlulugunu dile getiriyor. Ya da oylesine denk gelmiş de bir ogretmen olmuş. Öğretmen ne ise öğrenci de o olur. Öğrencilerin çoğu benim gibi değildir. Öğretmenlerini taklit ederler.. surekli ogrencilik de zor diye dile getirirler.

      Bunları can-ı gönülden dile getirmek istedim. Saygı da kusur ettiysem affola.

      Sil
    3. Genç arkadaşım , yanlış yerde yanlış kişiye yapılan bir açıklama olarak adlediyorum . Dikkat edersen mesleğimden yakınmadım . İnsanların , toplumun ve zihniyetlerin bakış açısını bizi hiçe saymalarını anlatmak istedim . Kaldı ki tatilde sabahtan geceye çalan telefonlarım , " öğretmen hanım artık açılsın şu okul , çocukları zaptedemiyoruz" nidalarıyla hergün karşı karşıya gelmek oldukça sıkıcı oluyor. Sonuçta ben o çocukların sadece öğretmeniyim , anne babaları değilim. Kafınların güne , çatşıya , pazara giderken gözleri arkada kalmadan emanet ettikleri bakıcıları gözüyle görülmek bir eğitimci için çok ağır bir durumdur. Okulöncesi yaşta zekanın yüzde 80'nin tamamlandığını biliyor muydun .Ben mesleğimi çok seviyorum ve yirminci yılı tamamlıyorum . Bilmem anlatabildim mi ;))

      Sil
    4. Hocam, hazır konusu geçmişken içimi sökmek istedim ben ve öğretmen olan birisine söylemek istediğimden ötürü yazmak istedim. Şahsınıza bir şeyler demek istemedim. Sadece bir lise öğrencisi olarak genel olarak lise öğretmenlerine karşı yani bir kısmı benim dediğim türden, içimi dökmeye çalıştım.

      Sil
    5. Seni çok iyi anlıyorum . Zor bir dönemden geçiyorsun . Hem yaşın gereği hem de sistem gereği . Herşey gönlünce olsun :)) sevgiyle

      Sil
  9. Ben hem veli hem egitimci olarak iki tarafi da anliyorum. Bizde tatil daha önümüzdeki hafta basliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veli olmak da zor eğitimci olmak da . Empati kursak herşey daha güzel olacak ;)) iyi tatilleriniz olsun

      Sil
  10. Aileler evde bir çocuğu idare edemezken öğretmenler okulda 40 çocuğu idare ediyor.. Tatili de kesinlikle hak ediyorlar.. Diğer meslekler gibi değil öğretmenlik... Canımız ciğerimiz çocuklarımız günün yarısını öğretmenleri ile geçiriyorlar.. Bu yüzden bize çocukken öğretilen "Sen bir ana, sen bir baba. Her şey oldun artık bana." şarkısı da hala aynı anlamı taşır benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımızdaki düşüncelerniz için çok teşekkür ederim . Keşke herkes sizin gibi düşünse ;))

      Sil
  11. Hocam öncelikle yeni başlayacak olan dönemin siz ve öğrencileriniz için güzel olmasını diliyorum. Gerçekten zor bir görev icra ediyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Veliler konusuna gelincede ne yazık ki velilerimiz öğretmenlerimizin gösterdiği sabrı gösteremiyor. Okul kimi veliler için bir kurtuluş yeri gibi algılıyor. Veli ailelere sizin adınıza seslenmek isterim. " Sizlerin evinizde avutamadığınız bir çoğunuz varsa; bir öğretmenin en az 20 tane var." Öğretmenlerimize birazcık anlayış...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , güzel dilekleriniz için . Sadece veliler değil toplumda değeri hızla düşmüş bir mesleğe mensup olmak beni ziyadesiyle üzüyor. Eskisi gibi saygınlık kazandığımız günler gelir umarım

      Sil
  12. Çocuklarınızı özlemişsinizdir hocam :)

    YanıtlaSil
  13. öğretmenlerin, siyasilerden daha kıymetli olacağı günler gelsin ülkemize artık...

    YanıtlaSil
  14. Orhun küçükken her tatil bitişinde üzülürdüm okula gidecek ve beraber geçirdiğimiz keyifli zamanlar azalacak diye. Hatta lise sona gidiyor hala aynı şekildeyim. Onun gibi ben de tatil bitişlerine alışmaya çalışıyorum. Kısacası tatilin bitmesini, çocukları okula göndermeyi dört gözle bekleyen velilere inanamıyorum. Fakat varlar ve çoğunluktalar. Bu seneye kadar ücretli öğretmenlik yaptığım için yakinen şahidim. Öğretmen arkadaşların tatillerini hakikaten çok görmemek lazım. Ancak toparlanıyorlar çünkü:) İkinci yarı yıl hayırlı uğurlu olsun, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derdimden anlayan birisinin olması çok güzelllll ;)))

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris