18 Şubat 2016 Perşembe

Sözlerim Tükendi.....

 
 Banane hangi ruju kullandığınızdan , banane bu akşam hangi yemeği pişireceğinizden banane, hangi kitabı okuduğunuzdan. Banane , banane işte." Bugün de ölmedik " diye diye daha ne kadar ölüp ölüp dirileceğiz. Daha kaç canımız gidecek." Sıra bize ne zaman gelecek" diye mi bekleyeceğiz bir şeylerin değişmesini. Hani nerde kefenleriyle yola dökülenler, söze gelince mangalda kül bırakmayanlar? , Vatan millet sakarya nidaları klavyenin tuşlarından ibaretmiş meğer." Siyah bir resim paylaşırım sosyal medya hesabımdan terörü de lanetledim mi tamamdır" dan  öteye geçmeyen  sözde duyarlılığınız ,yerin dibine batsın.. Nedir bu aldırmazlığınız , nedir bu vurdum duymazlığınız. Dün Ankara'ysa  bugün İstanbul ya da yaşadığınız yer olur unutmayın. Ateş düştüğü zaman mı içiniz acıyacak? Nerde kaldı gücümüzü aldığımız asil kan , nerde bir yürek insanımız ? Nedir bu  Flash tv kafası. Yükseklerden " Çok güzel uyuyordunuz uyandırmaya kıyamadım "bakışlarını üzerinizde ne zaman hissedeceksiniz?
   Sözlerim tükendi, içim yanıyor her gidenin ardından 

30 yorum:

  1. Tigris'ciğim aynı duyguları paylaşıyorum, üç gün taş çatlasa bir hafta sonra herkes yine hangi kebapçıda ne yemiş resmini çekip paylaşacak.
    Atatürk ve arkadaşları bu ülkeyi facebook'ta 'beğen'e tıklaya tıklaya kurtarmadı. İdamı göze aldı, kelle koltukta savaştı.
    Bu bombaların sebebi generalleri, amiralleri, genel kurmay başkanını 'TERÖRİST' diye Silivri'ye atan, sonra 'kandırıldık' diyen şahıs ve ekibidir. Tabii ona oy verenler de.
    Sen ülkenin subaylarını terörist der, pkk'lılara açılım saçılım yapar, apo'ya sekreter verirsen olacağı budur. Necdet Özel'i, Hakan Fidan'ı, tüm akp vatana ihanetle bu sonu hazırladılar.
    Çözüm TSK nın bunlara darbe yapması, vatana ihanetten yargılaması ve o sekreter verdikleri psikopat terörist başı ile YANYANA kurşuna dizmesidir.
    Vatan ihanetin cezası ölümdür, affı da olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes bir gün cezasını çekecek . Umarım ki İş işten geçmeden

      Sil
  2. Artik ne diyecegimi bilmiyorum bu kacinci, her seferinde bu son olsun bir daha olmasin diyoruz ama bir turlu arkasi gelmiyor :( Dediginiz gibi artik sozde kalmadi...

    YanıtlaSil
  3. Dünden beri ben de bunları düşünüp duruyorum. Herkesin kullandığı face hesabından benim de var. Twitter de var. Elim gitmedi bir şey yazmaya. Yazamıyorum. Artık kelimeler o kadar anlamsız geliyor ki.. Biz bunu her defasında yaşadık. Üzüntü dolu mesajlar, birkaç gün yas, sonra devam. Evet devam etmeli hayat.. Durdurmamalıyız. Ama birkaç sözle, birkaç kınamayla olmuyor işte. İllaki kendi başımıza mı gelmeli bir şeyler.. Biz zaten bölge olarak diken üstünde bir hayat yaşıyoruz. Her gün başımıza irili ufaklı bir şeyler geliyor. (Daha sonra belki mesaj atarım.) Çocuklarımı korkuyla, endişeyle yaşatmaktan utanıyorum artık. Onun için sosyal medyada birkaç kınama mesajı beni avutmuyor. Olan hep yitip giden canlara oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi daha çok üzüldüm :(( Allah yardımcımız olsun

      Sil
  4. Çok haklısınız bütün sözlerinize tüm içtenliğimle katılıyorum. Analar ağlamasın diye çıkılan yolda en çokta Analarımızın ağlatılması ne çok acı! Kelimelerin kifayetsiz kaldığı karanlık günler yaşıyoruz. Dilerim daha da kararmadan sizin de dediğiniz uykusundan uyanır Türkiyem. Sözleriniz tükensede gücünüz tükenmesin dilerim. Çünkü inanın sizin gibi uyumayan seslere, yüreklere ihtiyacımız var millet olarak, çünkü hala uyanık olanlar bir gün uyuyanları da uyandıracaklardır. Sizi tanıdığım için çok mutlu oldum ben kendi adıma. Sağlıcakla kalın :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim bu acılar umarım son bulur daha fazla can elimizden kayıp gitmeden :(((

      Sil
  5. Daha da kötüsü işte bu Tigriscim, yitirmeye alıştırılmak. "şehit vermekten daha kötü bir şey varsa o da şehit vermeye alıştırılmış bir toplum olmaktır." :(

    YanıtlaSil
  6. Ne yazsam diye düşündüm , kendimi aklamaya çalışmak adına olacak , oysa ateş sadece düştüğü yeri yakacak . Kaçıncı diye düşünemez olduk , ölüm sanki olağan bir şey , yemek yemek gibi , kitap okumak gibi...Ne acılar çekilecekmiş daha memlekette . Artık din de , ırk da , cinsiyet te bahane değil ölüm için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkede yaşamak ölmek için yeterli sebep :(((

      Sil
  7. Çok canım sıkkın benimde. Sıradaki servislerde tanıdıklarımız vardı onların kurtuluşuna bli sevinemedim. Birileri için canlarımız feda ediliyor. Allah islah etsin bunlaarı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offffff offfff of ki ne offf . Söyleyecek kelime yok artık

      Sil
  8. Şimdi de yayın yasağı kondu.Biz hiç bir hakkı kalmamış yarı açık cezaevinde dilsiziz ve sağır olmamız öneriliyor..Allah sonumuzu hayır etsin.Hep beraber ellerimizi semaya açalım,gel Tigris kızım,böyle bir duayı belirlediğimiz bir bir gün aynı saatte yapalım desek çok kişinin bir engeli çıkar.Dilerim bir çıkışımız vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsun Ablacım . Dua için bile bir mazereti olur insanımızın . Kırmızı ojeden önemli ki ki hayat . Pehhhhhh

      Sil
  9. Patlama haberini aldığımda çok üzüldüm ama nedense okulda hiç kimsenin umrunda değildi. Normaldi. Bir de bunu üzüldüm. Sinirlendim. Okul Ankara Üniversitesi bu arada... :(

    YanıtlaSil
  10. Ben iki yıldır memleketimin halini hiç ama hiç beğenmiyorum, beğenen varmı hala da aklım almıyor. Nedir bu hakkaten vurdumduymazlık. Ölenler illa yakın mı olacak da canınızı acıtacak, değil mi? Ben herkese akıl fikir versin diyorum, ve ülkemde bu kötülüklerin bitmesini diliyorum. Bu arada yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil :(((

      Sil
  11. Çok üzücü olanlar karabulut gibi çöktü ülkenin üstüne. Insanlarin durumlari degistirmek için verecek bir oyu var o da hile hurdaya kurban gidiyor. Korkarim ki bu henüz baslangiç.

    YanıtlaSil
  12. DÜnya'nın en güzel topraklaklarında, ölmemeye çalışmaktan yaşayamıyoruz. Bombalar patlamasın, canlar onar onar, yüzer yüzer yitmesin istiyorsak ve başarısızlıklarına rağmen koltuklarından vazgeçmeyenlerden, başkanlığın önünü açmak için her yol mübahtır diyen zihniyetlerden kurtulmak istiyorsak önce birey olmayı sonra da halk olmayı öğrenmek zorundayız.

    YanıtlaSil
  13. Elimizden sadece sosyal medyada destek olmak geliyor daha fazlasını yapmayı kim istemez.

    YanıtlaSil
  14. Bazı olaylar vardır yaranızı deşer, içinizi sızlatır. Terör için söylenecek onca söz varken o kadar güzel özetlemişsiniz ki durumu, yazınızın altını imzalamak kalmış sadece. Umarım memleket elden gitmeden milletimiz uyanır uykusundan.

    YanıtlaSil
  15. Maalesef alıştırıldık. Şehit haberlerini her gün duya duya normal bir şey gibi gelmeye başladı, doğuda her gün kaç asker şehit oluyor artık onlara tepki vermiyoruz. Böyle Ankara, İstanbul gibi sivillerin yaşadığı yerlerde terör saldırısı olunca tepki veriyoruz. Yarın onlara da tepki vermeyeceğiz. Allah sonumuzu hayır etsin, bilmiyorum. :(

    YanıtlaSil
  16. gerçekten böyle günlerde bu konu dışında yazılan herşey anlamsız geliyor bana, demek sadece bana olmuyormuş. Bazılarının umursamazlığına şaşırıyorum, toplum olarak br garibiz hiç bir şey bize olmaz sanıyoruz, acıyı paylaşmayı da mı unutuyoruz..

    YanıtlaSil
  17. Şu an size o kadar çok katılıyorum ki kelimeler kifayetsiz kalıyor. Acımız büyük . Ancak birlik yok . İstesek o ankaradaki hastanelerin onunu insan yığını yapardık ama birlik yok biri der çocuğum küçük. Biri der uzağım biri der eşim kızar biri derdee der biz anca ah vah . Biz birlik olmadıkça onlar çok güzel birlik oluyor hiç kimse sorgulamıyor o bombacı nasıl orada kırmızı ışığın o anda yanacağını duşundu tahmin etti vahiymi indi? Belkide ışıkları bile ayarladılar .

    YanıtlaSil
  18. tek söyleyebildiğim şehitlerimize allah rahmet eylesin arkada kalanlara sabır versin diyorum.

    YanıtlaSil
  19. Birlik olmak Lazım. Artık islâm coğrafyalarının hiçbirinde güvende değiliz özellikle pis bir oyun Dönüyor ki cok uyanık olmslıyız. Allah Şehitlerimizin ailelerine de sabır versin cok zor bir durum. Elimizden ne gelirse yapmak gerek en azından bol dua edelim Allah kötü niyetlilerin Planlarını bozsun

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris