28 Şubat 2016 Pazar

Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor.. Mim

    SevgiliAnne Güncesi ,  blogger arkadaşımız 1 delinin günlükleri' nin başlattığı mim etkinliğine  katılmış ve beni de etkinliğine dahil etmiş. Sağolsun var olsun. Seviyorum mimleri ve siz blog dostlarımı. Lafı uzatmadan başlayalım bakalım. Kalemim neler söyleyecek.
Önce mimlediğim dostlarımı liste başına yazayım
Kestane Fiyonk
Dreamland
Bi poşet kitap
İstanbul Hanımefendisi
KurabiyeciMiss
Kağıt salıncak


   1-Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan söz ediyor musunuz?
   Zaman zaman söz ettiğim oluyor. Açıkçası çok ilgi gösterdiklerini söyleyemem. Ayıp olmasın diye bir iki yazımı okuyorlar. Hatta öyle ki meraklı bir kaç tip bütün yayınlarımı takip ediyor ama bilmemezlikten geliyor. 
  2- Neden  blog yazıyorsunuz ?
   2013 yılının 1 Ocağında  bir anda karar verip, " neden benim de bir bloğum olmasın" diye başlamıştım. İlk olarak öğrencilerimle geçirdiğimiz günler dair " Minik meleklerim - sınıfımın güncesi" adlı bloğumda amacım, velilerime ve öğrencilerime günlük tadında yazılarla ve resimlerle süslenmiş bir blog oluşturmaktı. Ancak işin iç yüzü hiç de öyle olmadı, olamadı. Bizim toplumumuz daha böyle bir şeye hazır değilmiş onu anladım. Velilerden yeterli ilgiyi görmediğim gibi, bir de blogdaki resimlere yazılara müdahale etmeye kalkıştılar. Ben bir kere bloğun tadını almıştım, kapatmaya gönlüm razı değildi. Yine ani bir kararla bloğumun temasını değiştirerek yoluma "Cafe Tigris- Hayatımın Güncesi" olarak devam ettim.
   İyiki de değiştirmişim. Bu sayede yazmanın ve fotograflarla özgünleştirdiğim yayınlarımın bana büyük keyif verdiğini farkettim. Ve tabiki bir sürü blogger dostum oldu.
   3- İlk yazınız ile son yazınız arasında nasıl bir fark var?
 Her geçen gün kendimi daha bir geliştirdiğimi hissediyorum. Sadece yazı değil küçük şiirlerle de yazılarımı destekler oldum.
  4- Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?
  Yazmak ve yazdıklarımı birileriyle paylaşmak çok keyifli bir süreç. Hele de yorumları merakla bekleme süresi beni her seferinde heyecanlandırıyor. Sayfayı güncellediğimde o kırmızı yazıya bayılıyorum"denetlemeyi bekleyen..yorum var" Görünce vallahi çocuklar gibi seviniyorum.Yazılarımla  ilgilenen bir kaç dostum, çevrelerinde duydukları yarışmalara katılmam için  beni haberdr edip,ısrarda bulunuyorlar .
  Nostaljik yazılarım sayesinde eski yıllara doğru çıktığım yolculuğu kitap haline getirmek düşüncesindeyim.
  5- Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
  Öneriyorum da, hem  buradaki dostlarımı anlattıkça bana özeniyorlar hem de "bu iş bize göre değil "diye vaz geçiyorlar.
  6- Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?
  Doğrusunu isterseniz, küçük bir ayrıntı bir anda beynimde ışıklar yakıyor. Bazen bir kelime bazen bir obje, bazen bir fotograftaki küçük bir ayrıntı. Ha bu arada yüzüstü uzanıp yazılarımı yazıyorum ve çok güzel fikirler o anda aklıma geliyor.
  7- Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz? 
  Bu soruyu blog dostlarıma sormak gerekir. Bana göre ben iletişim kuruyorum ve sevildiğimi de hissediyorum. Buradaki belli seviyede dostlarımın olması gerçekten çok keyifli. Onlarla bir şeyler paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Bütün dostlarıma sevgilerimi gönderiyorum.
  8- Şikayetçi olduğunuz konular var mı? 
  Zaman zaman karşılaştığım canımı sıkan durumlar olmuyor değil. Mesela biri gelip bloğumun takipçisi oluyor. Kimdir nedir diye aradığım çok oluyor. Halbuki yorum yazsa, bloğunun linkini yoruma eklese ben de ziyaretine giderim.
  Ya da şimdiki mim etkinliğinde olduğu gibi, kimi mimlesem diye çok düşünüyorum. Sonunda belli bir karar verip arkadaşları mimliyorum. Mimlenen bazı arkadaşlar geri dönüş yapmıyorlar. Ya da mimlenmeyen bir arkadaş niye mimlenmedim diye kırılabiliyor. Kimseyi kırmak üzmek istemiyorum. 
  İnanın kırılan kişiden çok ben üzülüyorum. 
   Evet yine keyifli bir mim oldu. Bütün blogger dostlarıma selam olsun. Sevgiyle....


   

36 yorum:

  1. Teşekkür ederim canım ben de bu mimi yapmak istiyordum en kısa sürede yapacağım :)

    YanıtlaSil
  2. mim güzel bir şey bunu yeni öğrendim bir sürü güzel bloga bu mimler sayesinde ulaştım.
    Cevaplariniz da cok güzel arkadaşlar hep aynı heralde bezen okusaniza ya şu yazılarımı diye çıkışıyorum bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhhaha süpersiniz. Ben artık zorlamıyorum. Sadece diyorum ki bir gün kitabım çıkıp da meşhur olduğumda sizi tanımayacağım ;)))

      Sil
    2. Hayııır,olamaz.Beni tanırsın değil mi Tigris canım?Sevgili Dream'ın listesinde ben de varım.Şu ara siteme geçmem gereken yazılar birikti ama bir an önce yapacağım.Şimdi iyice okuyacağım cevaplarını kızım.Sevgilerimle:))

      Sil
    3. Ece ablacım . Sanırım yanlış ifade ettim . Siz benim her daim başımın tacıdınız . Ben gerçek yaşamdaki arkadaşlarımı kastetmiştim. Okuldaki , çevremdeki arkadaşlarımı

      Sil
    4. Ah Tigris'im.Ben yanlış yere yorum yazınca seni de şaşırttım sanırım.Adam Mutlu kardeşimize yaptığın yorum var ya,kitabım çıkınca sizi tanımayacağım şakası,ben de Hayıır diye şaka yapayım dedim.Ben şakacıyımdır biraz:)))

      Sil
    5. Hahahaha . Seviyorum sizi ;))

      Sil
  3. Çok güzel sohbet havasında bir soru cevap olmuş ve bazen kendimi buldum yazı da mesela bende çevremde ki arkadaşlarıma akrabalarıma blogumun linkini bir iki kez gönderdim yazılarımı okudular ama sanki biraz zoraki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, genelde aynı şeyleri yaşıyoruz. Millet olarak okumayı sevmediğimiz için de oku denince kaçacak yer arıyoruz :)))

      Sil
  4. Blog yazmak çok güzel.. Yakın çevremiz neden bilmiyorum ama yaptığımız bu işle pek ilgilenmiyorlar.. nedenini çözebilmiş değilim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim camiam malesef ki genelde birbirini çekemiyor , biraz kıskançlık ve biraz da okumayı sevmiyor insanımız . Tıpkı dinlemeyi sevmediğimiz gibi

      Sil
  5. Mim sayesinde sizleri yakından tanımak çok zevkli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ;)) bizler de sizin gibi güzel insanların dostluğunu kazanıyoruz

      Sil
  6. Her mim de bu platformdaki arkadaşlarımızı daha iyi tanıyoruz ya en çokda bunu seviyorum işte.

    YanıtlaSil
  7. Yazmak, okumak kadar güzel bir şey. Yazarken kendi düşüncenizi paylaşıyorsunuz, okurken başkasının düşüncesinden faydalanıyorsunuz. Ayhan Beyin başlattığı etkinlik sizinkiler gibi pek çok kişinin samimi cevaplarıyla karşılık buldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayhan Bey'e teşekkür ederim . Böyle güzel soruları hazırladığı için ;))

      Sil
  8. Yaaa ne kadar güzel yürekleriniz var sizin. İyiki tanımışım, iyiki bu bloğu yazmaya başlamışım. Nasıl da sahiplendiniz beni, her gün daha da bir hevesle açıyorum sayfamı :) ve inanın 2 gündür yorumlara cevap yazmaktan hazırladığım yazımı paylaşamadım. Ama bu beni dahada mutlu ediyor. Evet seviliyorsunuz, ben çok seviyorum sizi. Özellikle paylaştığım her yeni tarifimde hemen sizden bir yorum varmı diye bakıyorum. İlk miminize yazamamıştım ( daha doğrusu yeni olduğum için cesaret edememiştim) ama bu sefer hemen cevaplıyacağım. Sevgili sevdicann da mimlemişti. İkinizede ayrı ayrı teşekkür ederim. Sayenizde sayfam kısa sürede zenginleşti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım , ben de seni çok seviyorum . zaman zaman bloğuna usulca bakıyorum ;)) takipçi sayının her geçen gün artması beni mutlu ediyor. Uzun yıllar burada birlikte olmamız dileğiyle

      Sil
  9. Çok güzel bir mim. Cevaplarınız içten ve samimi olmuş. Okuması çok zevkli :)

    YanıtlaSil
  10. Keyifle okudum. Daha çaylak sayılırım ve mim olayı çok hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil
  11. Mim için çok teşekkür ederim Tigriiis! :)) İyi ki blog açmışsın, açmışız :))

    YanıtlaSil
  12. Tigris Hanım, yazdıklarınızı sanki kendim yazmışım gibi hissettim, ne mutlu ortak duygularla bir yola çıkabilmek ve onu sürdürebilmek. Çok teşekkür ederim beni mimlediğiniz için. Ve bize pas atmışsınız ya, diğer bloggerlarla iyi iletişimde bulunuyor musunuz diye, nacizane görüşüm, kesinlikle iletişiminiz, dönüşleriniz, yorumlarınız çok iyi ve değerli. Hatta örnek almaya çalışıyorum sizi, burada söylemiş oldum.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh çok mutlu oldum . Çok teşekkür ederim ;))) sevgiyle

      Sil
  13. çok güzel bir mim olmuş. Cevaplarınız gerçekten samimi. Ve özellikle son şikayet konusuna sonuna kadar katılmaktayım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bloğuma hoş geldiniz hoşluklar getirdiniz :))))

      Sil
  14. Söyleyecek o kadar çok sözüm vardı ki bu konuyla ilgili. Nasıl konuya girsem nerede söz etsem çok düşündüm. Bu Mim'e beni de etiketlediğin için çok teşekkür ederim. Hemmen yapacağım. Açık olayım içimi dökeceğim :)

    YanıtlaSil
  15. ahahah cidden öyle hepsini okuyup bilmezlikten mi geliyorlar :D yüzüstü yazma fikrine de bayıldım :D bence de iyi ki devam etmişsin Tigrisciimm seni seviyuruuzz :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı haset insan dolu etrafım. Ben de seni ve tüm dostlarımı çok seviyorummmmm ;))

      Sil
  16. Keyifle okudum canım yüreğine sağlık cıvıl cıvıl olduğun kelimelerinden belli :) tigris ismi nereden geliyor merak ettim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris