17 Nisan 2016 Pazar

Nostaljik Pazartesi: 18 Pardon parfümünüzün adı nedir?

Parfüm , Latince kokulu duman "perfumum" kelimesinden gelmektedir .tarihi Mısırlılara kadar uzanan ,önceleri ölüler için sonrasında kötü kokuları bastırmak için kulanılır olmuştur.Fransa parfümün merkezi olunca koku endüstrisi büyük gelişme yaşamış , en az parfüm kadar şişeleri de özel olmuştur.günümüzde Parfüm  adeta kişiliğimizin imzası haline gelmiştir.
 Parfümlere olan düşkünlüğüm , güzel kokmanın  insanlar üzerinde olumlu etkiler , enerjiler bırakmasından geliyor.
Parfümlerimi o günkü ruh halime, mevsime , gece ya da günlük kullanıma göre belirlerim. 
Herhangi bir olumsuz anı çağrıştıran kokuyu çok beğensem de bir daha asla kullanamam.yolda bazen önümün kesilip "pardon parfümünüzün adı nedir ?"sorusuyla sıkça karşılaşıyorum.Her tenin kokuyu yayma şekli başkadır. Çok beğendiğim , ancak denediğimde kendimin bile tahammül edemeyeceği kokular  olabiliyor. Parfüm seçerken ,eğer imkanım varsa önce denerim , ve ertesi gün alıp almayacağıma karar veririm . Koku seçimim her seferinde farklılık gösterse de Loccitane Fleur Cherie , Yves Rocher Comme une Evidence ,Avon Soft Musk vazgeçilmezlerim arasındadır.Resimde parfümlerimin sadece bir kısmı yer almakta ,güzel kokmayı çok seviyorum ne yapayım ? ;)

38 yorum:

  1. ah parfümler kokular ilgi alanımdır :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel koku çok önemli gerçekten. Uzun süredir parfüm yerine içinde alkol olmayan hafif kokulu esanslar kullanıyorum, çok da memnunum. Serinsu, yağmur, esra ve nar çiçeği favori esanslarım. Gördüğünüz yerde bir koklayıverin derim ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allerjik bünyem olduğu için herşeyi kullanamıyorum. O yüzden çok seçici olmak zorundayım

      Sil
  3. Parfüm severim ama çok hafif olması şartıyla, kedilere zararlı, şişelerine ise bayılıyorum:) ağır kokulara tahammül edemiyorum, kozmetik reyonunda bayılacaktım yıllar önce, resmen dokunuyor bana:( hatta oğlum dedodarant sürüp okula giderken kapısını kapattırıp, penceresini açtırıyorum o bile yetmiyor, çocuğum ne olur kapının dışında sık diyesim var:)))) bir komşumuz da benim gibiydi, kızı kapıyı kapatır parfümü, deodorandı merdivenlerin orada sıkardı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deodorantlar ve çoğu parfüm bende de rahatsızlık yaratıyor. O yüzden çok seçiciyim

      Sil
  4. Mesela bende insanlara göre kodluyorum parfümü. Aaaa bu şunun kokusu, şu bunun parfümü diyorum. Ve eğer o insanı sevmiyorsam koku ne kadar güzel olursa olsun sevmiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikiyatrlar seanlarına parfüm sıkılmadan gelinmesini söylerler. Bir önceki kişinin kokusunun diğerinde yaratacağı etki yüzünden. Koku kolay unutulmuyor ve iyi kötü izler bırakıyor.

      Sil
  5. en büyük dileklerimden biri parfüm sıkmama engel olacak bir hastalığım olmasın nolurrr,dur heralde, parfüm sıkmak almak da bi çeşit takıntı gibi bence... ben buram buram parfüm kokmaya bayılıyorum... çok sık parfüm değişirim ama Victor rolf flowerbomb en vazgeçilmezimdir... buram buramcılara duyurulur ;))))
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhhahhahhaaa ben o kadar da abartmıyorum sanırım 🙈🙈

      Sil
  6. Burberry Klasik. Çalışma hayatının içindeyken kullanırdım. Her ikisi de mazi oldu...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, ben de Avon Sof Musk kullanıyorum. :)

    Koku, insan için önemli tabi. İtme- çekme kuvveti gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soft musk çocukluğumdan kalan en güzel koku. Ama Türkiye'deki avonda aynı kokuyu yakalayamadım .

      Sil
  8. Canım Tigris'im.Güzel bir hafta dileklerimle .Ben herhangi bir parfüm kullanmıyorum ama kızım ve torunumda beğendiğim zaman, onlardan eğer dışarı çıkarsam birazcık kullanırım.Evde yoklar isim veremiyeceğim o yüzden.Maşallah her yerler koku, makyaj mal.dolu.Ama ben hayatımda resim çekimleri ve özel günler dışında ne makyaj yaptım, ne de ruj sürdüm.Cildim kusuyordu yapınca.Çok terlerim zira.Sen zaten çiçek gibisin canım.Sevgilerimle.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ece ablacımmmm. Mutluluk etrafınızı sarsın, baharın tazeliği her sabah güneş olup üstünüze doğsun. Çok ağırolmamakla birlikte makyaj yaparım. Yazın sıcakta bir ruj yeterli olur . Ama parfüm delisiyim. Yazın daha çok katı parfüm kullanırım.

      Sil
  9. Kendimi bildim bileli bir migren sorunum var benim. Bu yüzden parfümle ve kokularla pek aram olmadı hiç. Adidas marka bir parfümüm var yıllardır bitemedi bir türlü:))

    YanıtlaSil
  10. Peygamberimiz güzel koku kullanmayı tavsiye ediyor. Tütün ve limon çiçeği kolanyası ve lavantayı severim. halen bu üç kolanyayı kullanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlik imamdan ama kişisel bakımına dikkat etmeyen o kadar çok insanımız var ki

      Sil
  11. Alerjik bir bünyen olduğundan bahsetmişsin. Son yazıma bakabilir misin canım? ❤

    YanıtlaSil
  12. Ya şu Avon Soft Musk'ı hiç sevemiyorum, parfüm benimde ilgi alanım kadın erkek hepsine bakar okurum koklarım :) Şu parfüm olmazsa olmazım diyemem ama çiçeksi meyveli kokulara bayılırım. Sabun gibi kokular hiç benlik değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin teninin kaldırdığı bir koku var, soft musk ı ne zaman kullansam kokuyu soran sorana 😉

      Sil
  13. Yves Rocher in o kokusu nasıl notalı Tigris? çiçeksi mi, miskli mi?

    YanıtlaSil
  14. Bende çok seviyorum . İşe gitmeden yapmayı unutmayacağım işlerden biri. Etrafa güzel kokmak, kendimi iyi hissetmek müthiş bir duygu. Avon soft musk benimde favorim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Kokular konusunda ben acaip hassasimdir. En ufacik kokulardan cok rahatsiz olurum, basima agrilar girer hemen. Her kokuyu sevmem, yani parfüm konusunda da cok zor begenirim.

    Okadar kokular denedim ama uzun yillardir acik ara farkla, asla vazgecilmezim olan "Davidhoff coll water for woman"...Bu bastacimdir.
    Onun disinda artik yeter, arada baska kokular da kullanayim diye gecen sene Bulgary "Noir" ve "Chanel "Mademoiselle" aldim. Bulgary hala duruyor, okadar para verdim, eve geldikten sonra agir gelmeye basladi burnuma (belki cok cok az kullanmak sartiyla, önemli gecelerde falan kullanirim, günlük birsey degil zaten)

    Ama Chanel Mademoiselle'ye bayildim! Son zamanlarda günlük sadece onu kullaniyorum...harika bir koku.

    Ne ilginc, bir süre önce ben de parfümlerle, kokularla ilgili bir yazi yazmayi düsünmüstüm. Güzel oldu bu:)

    YanıtlaSil
  16. parfüm çok be tigris!cim :))) hangisini yazsam bilemedim ahahaha :))
    aklıma parfüm kitabı ve filmi geldi ne yalan söyleyeyim...
    Güzel nostalji imiş ;)

    YanıtlaSil
  17. Ben de cok severim. Evde de olsam kullanirim. Uzun denemelerden sonra esimin hediye ettigi yves rocher tendre jasmin ve cabotine parfümlerinden sonra bana en çok yasemin kokusunun yakistigina karar verdim ve yillardir yasemin kokulari kullaniyorum.

    YanıtlaSil
  18. Parfüm, enerjiyi değiştiren sihirli kokular çok severim ben de :)
    Söylediğin cümle dikkatimi çekti, ben de bazı kokulara anlam yüklerim ve çok sevsem bile kullanmak istemem bir daha.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris