20 Haziran 2016 Pazartesi

Nostaljik Pazartesi: 27 Ey EGO

                     
Ey EGO
                     
İşe giderken  dolmuş kullanıyorum . Genellikle aynı saatlerde minibüse bindiğim için bizden mezun olmuş ortaokula giden öğrencilerimle karşılaşırım . Onca yorgunluklarına ve kitaplarla dolu çantalarına rağmen hemen ayağa kalkarlar yer vermek için yarışırlar . Bense her seferinde üzülürüm ama aynı zamanda gurur duyarım . Gençleri bilirsiniz kendi aralarında konuşup şakalaşmayı severler. Ama kimseye zararları olmadan kendi aralarında eğlenirler. Ben de onları gözlemlerim .Dün yine öğrencilerimle birlikte  çok kalabalık minibüste yol alıyorduk.Arkadan bir ses yükseldi. Burada öğretmeni görmüyorsunuz , ne biçim çocuklardınız diye söylenmeye başladı. Ben gayri ihtiyarı üzerime alındım. Beni tanıyan biri ayaktayım diye çocuklara kızıyor sandım . Ses devam etti . Ben bilmem şu okulda öğretmenim  , öğretmeni tanımıyorsunuz , çocuklara olanca gücüyle kızmaya devam ediyordu.İşin ilginci kızdığı çocuklardan oturan yoktu ki . Kimmiş  bu öğretmen diye arkamı döndüğümde , üstü başı özensiz saç baş dağınık bir bayanla karşılaştım.Hani derler ya "öğretmen demeye bin şahit lazım " aynen öyle . Çocukların hepsi başını önüne eğöiş kıpkırmızı bir yüzle hakaretleri dinliyorlar.Artık dayanamadım . Çocuklar bu kalabalıkta ne yapsınlar , onlar da çok yorgunlar dedim . Okula geldiğim için inmek zorundaydım. Gün boyu çocukların düştüğü durum aklımdan çıkmadı.nedir bu öğretmendeki ego patlaması diye düşündüm ve onun adına çok üzüldüm .Bu kişiyle aynı mesleğe mensup olduğum için utandım .

34 yorum:

  1. Tigris inan ki bazen aklım duruyor benim de ....
    Saygı duydurulmaya çalışılması kadar komik bir şey yok ...
    Ben Atatürk ü şahsen tanıdığım için mi saygı duyuyorum ...?
    Yaptığı işler , insanlığı ve öğretmenliğini görüyorum ...
    Başöğretmen Atatürk'ü de örnek bile alamamış öğretmenlere diyecek söz bulamıyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh canım benim bu daha kötünün iyisi kimlerle çalıştığımı bir görsen. Atatürk'ü örnek almak için önce anlamak gerek tabi kapasiteleri varsa

      Sil
  2. Malesef çok fazla var. Hem öğrencilere hem de velilere karşı.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef ki o tarz ego patlaması yaşayan, ama bence çok zavallı olan öğretmenler var. Allah evlatlarımıza sizin gibi çocukların halinden anlayan ve onlar için empati kurabilen öğretmenler ile karşılaştırsın. Bilgi zaten sonrasında gelir. Önce anlayış ve içinde öğrenci sevgisi olması gerekli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn. Allah böylelerinden hepimizi korusun.

      Sil
  4. Bazen okumakla öğretmen oLunmuyor. Daha doğrusu hayat boyu insan çok şeyler öğreniyor. Bir laf vardır sen okumuşsun ama adam olamamış sin diye. Her okuyanda adam olamıyor malesef. Kalemine Sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın adam olmayı beceremeyen çok okumuş var.
      " bilgi cehaleti alır eşeklik baki kalır"

      Sil
  5. Sanırım sorunlu, dengesiz biriymiş. Her meslekte iyiler, çürükler oluyor, zorla saygı istenmez, hak edene saygı zaten gösterilir ki, sen yazmışsın kendini örnek göstererek. Çok harika öğretmenlerim oldu hala hatırlarım hatta iki tanesini yıllar sonra facebookta buldum:)ama nadiren de olsa bir tane dengesiz, cadaloz, psikopat da öğretmenim oldu, gebermiş diyorum bak ölmüş bile demiyorum o kadar nefret ettirmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi meslek mensubu olursak olalım önce insanlığımızı unutmayalım. Empati yapmayı öğrenirsek , biz de mutlu oluruz çevremizdeki insanlar da . Sevgiyle

      Sil
  6. Senin üzüntünü anlayabiliyorum Tigris'im.Çok çirkin bir davranışta bulunmuş.Zaten bunalıyor çocuklar, hırsını onlardan almaya çalışmış.Karşısına çılgın bir öğrenci çıksaydı verirdi cevabını.Ben bile düşününce durumu kızdım.Geçmiş olsun canım. Örnek olmasını geçtik, rezil etmiş kendisini aslında :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle onun düştüğü içler acısı hale üzüldüm.

      Sil
  7. Geçen gün minibüste önümde oturan genç bir hanım arkadaşıyla konuşuyordu. Dediklerine inanamadım. Özel okuldan devlet okuluna yeni geçmiş. Öğrencilere kızamıyormuş. Bir öğretmen demiş ki burası özel okul değil devlet okulu, öğrencilere bağırıp vurabilirsin. Nasıl yani!!! Allah çocuklarımızı bu zihniyetteki öğretmenlerin gazabından korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler duyacağız , eğitim sisteminin çivisi iyice çıktı zaten

      Sil
  8. Yaşadığınız bu anıyı Oldukça güzel anlatmışsınız. Bu konuda sizinle hemfikirim.
    Ben de çok gördüm öğretmenlik görevi yapıpta kendini vali zannedenleri :)
    Artık kendini vali zanneden mi dersin, egolarını tatmin eden mi dersin, fantazi yapan mı dersin almış başını gidiyor :)
    Tabi bu çirkinliklerin arasında eli öpülesi değerli öğretmenler de gördüm.Hem bay hem bayan. Fakat ne yazıkki çok azdılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız , bunun üzerine söyleyecek söz yok

      Sil
  9. Aslında yazacağım çok şeyler var ama konuyla ilgili bir makale yazmayı düşünüyorum kendi sayfamda. Bu yazacaklarım sadece gördüklerimden ibarettir.

    YanıtlaSil
  10. Herkesin her mesleği olabilmesi ne kötü. Bu sadece öğretmenlik için geçerli değil. İnsanın ünvanını taşıyamaması, sevmemesi çok kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki hiçbir şey olamıyorsan bari öğretmen ol anlayışının sonuçları

      Sil
  11. Minibüste cazgırlık eden kadın muhtemelen öğretmen değildir. Bir öğretmenden beklenen davranış değil bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gördüklerimi duyduklarımı anlattım, kendisi öğretmen olduğunu söyledi.

      Sil
  12. Öğretmen hanımın alnında mı yazıyormuş mesleği? Ne tuhaf şey. Çocuklar da saygılarını bozmamışlar hiç maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları ben de taktir ettim, saygılarını hiç bozmamışlardı.

      Sil
  13. Zayıf karakter sahibi insanlar hep böyle takımtılı olurlar ve egolarını kendinden güçsüz insanlar üzerinde tatmin etmeye çalışırlar.

    YanıtlaSil
  14. Ve bunu yapan kişi topluma yeni bireyler yetiştirmiş/yetiştiriyor. Ben de tutamam hiç kendimi böyle durumlarda, gerçekten sorunlu insan çok ve ne kadar konuşsak da laf anlamayacak durumdalar. Öylesine kör ve anlayışsız olabiliyorlar. İnsan ne yapacağını şaşırıyor, çok üzücü böyle olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, hele de belli bir ünvanı varsa insanın daha bir göze batıyor.

      Sil
  15. Maalesef tigrisçim böyleleri de var. Çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma şekerim sorma insanlardaki ego tavan yapmış

      Sil
  16. "Çocukları eğitenler, onları üretenlerden daha fazla onura layıktır. Çünkü bunlar sadece hayat verdiler, onlarsa iyi yaşama sanatını." Diyor Aristoteles
    Rabbim çocuklarımızın karşısına senin gibi yüreği güzel, onları eğiten ve yaşama sanatını öğreten öğretmenlerle karşılaştırsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ama eni mahçup ediyorsunnnn 🙈🙈🙈
      Ben sadece görevimi yapmaya çalışıyorum o kadar

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris