23 Eylül 2015 Çarşamba

Masal Şatosu


Eskişehir denilince akla ilk gelen Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ve yabancı ülkelerdekini aratmayacak güzellikteki Masal Şatosu , Eskişehir'e gelen misafirlerin mutlaka görmek istedikleri yerlerin başında geliyor. 400 bin metrekarelik yemyeşil bir  alana kurulan Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Bilim ve Deney Merkezi , Sabancı Uzay Evi, Eti Sualtı Dünyası, Amfi Tiyatrosu gibi kültürel, bilim ve sanata hizmet eden merkezleri, birbirinden güzel istasyonları olan  küçük treni, yapay göletleri, süs balıkları ,kuğuları, ördekleri, değişik renk ve görsellikteki bitkileri barındıran park, büyük küçük herkese hitap eden güzelliktedir. Gözünüzün gördüğü her bir kareyi ölümsüzleştirmek için fotoğraflamak için insanlar adeta yarış halindedirler. Parkın olmazsa olmazı gelin ve damatların  düğün fotoğrafları  dış mekan çekimleri için vazgeçilmez yerlerdendir. Özellikle akşam üstü çekimleri size masal dünyasında olduğunuzu hissettirir. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan'ı sevgili Büyükerşen Hocamızın bizlere kazandırdığı ve başka bir ilde aynısına rastlanamayacak özgünlükteki parkımızı zaman zaman gezme fırsatım oluyor. Özellikle şehre  gelen misafirlerimizi mutlaka gezdiriyorum. Yağışlı bir hava olmasına rağmen hoş bir serinlik eşliğinde gezip dingin birkaç saat geçirdiğimiz yağmur sonunda ansızın yüzümüzdeki gülücüklerin açmasını sağlayan gökkuşaklı, bol fotoğraflı , kahveli sohbetli günün sonunda , böyle bir şehirde yaşadığım için bir kere daha gurur duydum. Hala görmeyenleriniz varsa mutlaka gezi listenizde olması gereken şehrime gelip bu güzellikleri görmeniz dileğiyle.

4 yorum:

  1. Nasıl güzel bir yer.. Umarım bir gün görme şansım olur... Şatonun, gökyüzünün, yeşilin bütünleşmesi ne harika olmuş..
    Bu arada bayramınızı da kutlarım.. Çok güzel bir bayram tatili olsun sizin için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi ağırlamak beni çok mutlu mutlu eder. Mutlu bayramlar ve günleriniz hep olsun

      Sil
  2. Anadolunun her karışı nice zenginliklerle dolu. İnşaAllah gitmek nasip olur. Paylaşımın için teşekkürler canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi burada misafir etmekten mutluluk duyarım

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris