17 Eylül 2015 Perşembe

Han


Yine tatil ve ben bu fırsatı kaçırır mıyım yine gezmelerdeyim . Eskişehir'in tarihin derinliklerinde kaybolacağınız şirin ilçesi Han'da belediye başkanının misafiriyiz. Çok eski çağlardaki uygarlıklara tanıklık eden tarihi ve ticaret kervan yolu üzerinde bulunan bu topraklar dünyaca ünlü Yazılıkaya, yeraltı şehrini koynunda saklamıştır . İlk yerleşimi Hititler'e kadar uzanır. Balkan'lardan gelen Friglerin Hitit egemenliğine son vermesiyle birlikte  frig vadisi olarak anılan ve Heredot'un da övgüyle bahsettiği üzüm bağları bu bölgeyi de kapsar.Belediye başkanının ve eşinin çalışkanlığından dolayı sanat köyü projesiyle ve restore edilmeye başlayan geleneksel Türk evi örnekleri , sanat galerisi haline getirilmiş tarihi hamamı, kiliseden dönüştürülmüş camisiyle turizmde hak ettiği yeri alacak Han'ın özü bozulmamış Anadolu insanının misafirperverliğinin yanında özellikle kadınlarının bilgi ve kültür birikimlerini yaptığınız sohbette hayranlıkla gözlemleyebilirsiniz.Anadolu kadının yetenekli ellerinden çıkmış  bağının bahçesinin ürünlerini nefis yemeklerde sergileyerek yiyeceklerin doğal tadını ve aromasını alarak yeme zevkine ulaşırsınız.Daha önce de birkaç defa gittiğim ilçeyle ilgili notlarım için tık tık .

7 yorum:

  1. Çok hoş paylaşım. Güzel Türkiye'min güzellikleri gezmekle bitmez. İzlemeye aldım . Beklerim sevgiler... sebnemledikis.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Gitmediğimiz,daha görmediğimiz yerleri anlatarak bizlerle paylaşmanız çok hoştu.Vatan topraklarımız; tarihinin anlatılan müstesna ve düşündürücü,aynı zamanda gururlandırıcı hikayeleriyle dopdolu.Teşekkürler size.Ece ablanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kültür mirasımızı tanıtmada bir parça katkım olduysa ne mutlu bana , sevgiler

      Sil
  3. En guzelini yapiyorsunuz, firsat varken degerlendirmek gerek :) Tarihi yerlerde de hep farkli bir doku vardir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihe yapılan yolculuktan kendime çok pay çıkarıyorum

      Sil
  4. Blog keşif etkinliğinden geliyorum http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/ benim bloğum ben de beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris