7 Ağustos 2015 Cuma

Festival 2

Düne dair notlarımın arasında koca bir günü bir alış veriş merkezinde öldürüp yorgun argın, iş çıkış saati trafiğini de düşünerek erken eve dönüyoruz . Akşam Büyükçekmece Kültür ve sanat festivalinin konserindeyiz yine
. Bu defa sahnede Arzu Şahin , Suzan Kardeş ve Selçuk Balcı var. Güzel anların yaşandığı konserin ardından , el sanatları standlarını yeniden gezme şansımız oluyor. Japonya, Yunanistan, Makedonya , Macaristan, Özbekistan, Tunus gözüme çarpan ülkeler oluyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan el sanatlarımızı sergileyen standlarına da ilginin yoğun olduğunu gözlemliyorum.
Geçen hafta İzmir Nazarköy'deki nazarboncuk standını görmek yüzümü güldürüyor. Ebru sanatı ile yapılmış ipek fularları ve yapılışını büyük bir heyecanla izliyorum. Dokumacılık, dericilik, ahşap oymacılığı,  sedef kakma , gümüş işçiliği , bakır işçiliği , üfleme cam sanatı standları ülkemizin kültürel değerlerinden birkaçı olarak sunulmuş. Küçük hediyeliklerle kendimi ödüllendirerek eve dönüşe geçiyoruz .

1 yorum:

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris