30 Ekim 2018 Salı

# MİM # Dünün Hikayesi


Merhaba Dostlar
Epeydir MİM görevi gelmiyordu. Sağolsun Deryacım bir etkinlikte bana göz kırpmış. Deryacığıma teşekkür ederim. Deli Kısın Bohçası bloğunun sahibi Derya'nın yazısı için  Tıktık
Seviyorum mimleri. Mimlenmeyi ve mimlemeyi. Bu etkinliği sevgili Sessiz Umman başlatmış Buradan onun yazısına ulaşabilirsiniz.
 Gelelim mimin konusuna. Bu sefer tek soru var.
Dünün Hikayesi.
Yani dünü nasıl geçirdim onu anlatmam istenmiş.
Efendim hemen yazmaya başlayayım.
Dün 29 Ekim olduğu için ,  büyük bir heyecanlar sabah erkenden kalkıp bayramlıklarımı giymek için hazırlanmaya başladım. Kılık kıyafet, makyaj, saç derken en son en sevdiğim Atatürk kolyemle hazırlığımı tamamladım.
Evden çıktım. Ilık bir sonbahar sabahı topuklu ayakkabılarımın parke taşlarındaki tıkırtısı eşliğinde durağa geldim.  Bindiğim dolmuş bir hayli kalabalıktı. Törene giden öğrenci ve öğretmenler vardı. Okula ulaştığımda törene 15 dakika vardı. Yavaş yavaş görev yerlerimize geçtik. 10.00'da tören başladı. Öğretmen arkadaşlarımızın hazırladığı coşkulu kutlama töreninden sonra, kahvesiz final olmaz dedik ve duyan beni takip etti. Bir kahve içimlik sürenin sonunda herkes evlerine gitmek için dağıldı.
Bense günü değerlendirmeliydim. Çünkü bu sene öğlenci olduğum için okulda geçiyor günün en güzel saatleri.
Hemen şehir merkezinde aldım soluğu. Şöyle tadına vara vara uzun soluklu bir kahvaltı yaptım. Sakinliği özlemişim. Her zaman kalabalık olan sokaklarda daha kıpırtı yok. Bunu sevdim ve ağır ağır yürüdüm.
Ara sokakların birinde bir cafe ilgimi çekti, değişik bir kahve ısmalradım kendime. Küçük mekandaki eskiye ait objeler beni içine çekti. Bir saate yakın o eşyalarla gözgöze konuştuk. Neler anlatmadılar ki?
 Tekrar dışarıdaydım ve sokaklar bayağı kalabalıklaşmıştı.
Yol üzerindeki sahaftaki kitapları karıştırdım biraz. Ana caddeye geldiğimde polislerin  yolları kestiğini gördüm.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü için önlem alınmış. Su kenraındaki bir cafenin üst katında yerimi aldım. Müthiş kalabalık ellerinde Türk Bayakları ve Atatürk resimleri ile  tek bir yürek halinde marşlar söylüyorlar.Ben de katılıyorum o coşkuya. Güneşin pırıl pırıl ışıkları suyun aksinde dans ediyor. İnsanlar Bayramın heyecanını coşkusunu yaşıyor. Her yaştan insan kırmızı ve beyzadan başka renk görünmüyor.
Sokak tekrar sakinliğine kavuşuyor. İnsanlar başka bir yerdeki etkinliğe koşarcasına gidiyor. Gün akşama dönerken ben de eve doğru yol alıyorum.
Yemek faslından sonra. Hergün izlediğim yarışma programı Kelime Oyunu için tv'nin karşısındayım. Eski kelimelere olan aşinalığım soruların çoğunu bilmenin sevincini yaşatıyor. Yalnız bu geceki yarışmacılardan birisi, daha soru sorulmadan cevapları bilerek beni çok şaşırtıyor. Onun kazanmasına da çok seviniyorum. Yarışma da bittiğine göre tv ile de işim bitiyor. Kitabıma dönüyorum. Nermin Yıldırım'ın Misafir adlı kitabını okuyorum. Her ne kadar öğlen okula gitsem de erken yatıp erken kalkmaya alışmışım. Gözlerim kapanıyor. Yatmaya hazırlanıyorum. Ama hemen yatıyor muyum hayır. Bu gece izleyeceğim tiyatro oyunu, Haldun Dormen'nin  Nerde Kalmıştık adlı oyunu. Uykunun kollarına bıraktığımda kendimi saat 01.37'yi gösteriyordu.
Tigris bir günü daha bitirmenin huzurunda.

Gelelim bu mimi yapacak arkadaşlara

Sevgili
Handan
Biz kimiz kadınız
Adadeniz


Not: Mim etkinliği hakkındaki yazımdan etkinliklerin nasıl yapılması gerektiği hakkındaki ip uçlarına ulaşabilirsiniz.  Tık tık

30 yorum:

  1. Ne güzel bir bayram günü olmuş. Hele bayramı tatil yapalım demeden kendi gününde kutlayan okulları çok seviyorum .

    Beni de mimlemişsin, teşekkür ederim :) Yapmıştım bu mimi ama fırsatım olursa başka bir günü de anlatırım bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bşzde hep gününde kutlanır bayramlar . Eskişehir bu konuya çok önem veriyor. Eğitimle ilgili her konuda hemen burada ilk uygulamalar yapılıyor.
      Mimi yaptığınızı görmemişim 😊 Başka bir günü de anlatırsanız mutlu olurum tabiki sevgiyle

      Sil
  2. Canimmm cok anlamli bir günü anlatmissin. Kelime oyununu ben de cok oynardim 😊. Öpüyorum seni kocaman 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar teşekkür ederim şekercim senin sayende yaptım bu mimi.
      çok öpüldün güzellik

      Sil
  3. Bu mimi yapmamıştım canım hemen yapayım. Konu güzelmiş bende şöyle bir bakmış olurum günlerim nasıl geçiyor:) Teşekkürler arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyifli bir konu. En kısa zamanda okumak üzere

      Sil
  4. Dolu dolu bir gün olmuş. Ben her bayram önce Deniz'in okuluna gidip törenleri izliyordum. Akşam da kentin törenlerine. Bu bayram çok yakınımız birinin taşınması yüzünden tüm gün bu işe ayrıldı malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda sizin de bir gününüzü okumak dileğiyle

      Sil
  5. Güzel bir gün geçirmişsiniz. Okumak keyifli oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Harika bir mim yazısı olmus cafede tigris müsait olduğumda bende min katılacağım :) keşke fotoğraflar ile icerigibiraz daha gorsellestirseydin harika olurdu ama buda guzeleline saglik . Görüşürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederşm . Aa güzel olur, bakalım sende günler nasıl geçiyor?
      Haklısın görseli az oldu. Çünkü bu mimi yapacağımı bilmiyordum. O yüzden elimde çok fotograf yoktu

      Sil
    2. :) mim kaydettim ilk müsait olduğumda kaleme alıcağım günler geçiyor hızla hemde cafede tigris :)

      Sil
    3. merakla bekliyorum .:))

      Sil
  7. Oh ne iyi etmişsin tören sonrası gezerek :) Gülümseyerek okudum şeker :) Gezelim ya tabi :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir günü çok güzel bir dille anlatmışsınız.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmeniz beni mutlu etti

      Sil
  9. O günü sanki hep birlikte geçirmişiz gibi gözümde canlandırabildim. Çok içten ve detaylı paylaşmışsınız. Bir güne bir dolu faaliyeti sığdırmayı başarmanız da şahane olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Huzurlu dolu ve güzel bir gün olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir gün olmuş :) sık tekrarlamanız dileğiyle
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İmkan buldukça yapıyorum

      Sil
  12. Okurken çok keyif aldım, profilinize denk gelmekten ayrı keyif aldım :) severek takibe aldım. Nice mimler yapın okuyalım inşallah... sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz hoşluklarla geldiniz
      Çok mutlu oldum.
      Siz hep gelin emi sevgiyle

      Sil
  13. Güzel bir yazı olmuş tebrikler :)

    YanıtlaSil
  14. Okumanın çok keyifli olduğu bir bayram günü. Bayram günlerimiz hiç eksik olmasın. Eski eşyaları olan mekanlara bayılıyorum. Geçenlerde bir gazozcuya gittim, eski eşyaları izlemekten alıkoyamadım kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ah o eskiler yok mu ah o eskiler.

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris