11 Ekim 2015 Pazar

Soğudum

Sevdiğim karikatür kahramanlarından Bahattin'in o kadar doğru tespitlerle karşımda olmasına hem çok gülüyorum hem de şaşırıyorum. Bugün tesadüfen rastladığım karikatür son zamanlarda benim ruh halimi yansıtır nitelikte. Gerek kendi yaşantımda gerekse ülkemin son günlerde içine sürüklendiği olaylar nedeniyle insanlardan soğudum. İnsan hayatını hiçe sayıp , ötekileştirenlerden soğudum. 
Sözünün eri olmayan adam sıfatında dolaşanlardan soğudum. Zorbalıkla bir şeyi elde etmek isteyenlerden, yapıp edip hiçbir şey olmamış gibi davranan pişkinlerden, gözünü para hırsı bürümüşlerden , yalancılardan ,kalbimi bin parça edenlerden, insanları iğnelemeyi meziyet edinenlerden, farklı dünya görüşüne sahip olduğunuz için sürekli açığınızı arayanlardan ,sözüyle davranışı çelişenlerden, köşeye sıkışınca kaçanlardan , ciğerci kedisi gibi etrafımda dolaşanlardan , her gün yeni bir ölüm haberi veren televizyondan , yanlı yayın yapan gazetelerden , son model telefonunu gözümüze sokan görgüsüzlerden , hastaya müşteri muamelesi yapan doktorlardan , kalbi fesatlardan , hayatını politik görüş üzerine oturtup insanları buna göre değerlendirenlerden ,yarım yamalak bilgileriyle üstünlük sağlamak isteyenlerden , sosyal medya hesaplarımı karıştıran bu sırada benim farketmediğimi sanan aklı evvellerden  soğudum işte soğudum. Mümkünse benden uzak Mısır'a sultan olsunlar .
Not : Resim alıntıdır.

8 yorum:

  1. Son günlerde ruh halimiz berbat... Hatta son aylarda ve hatta son yıllarda.
    Hiç mi bişey iyiye gitmez ki artık ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu acılar çekilecek ama her şeyin bir sonu olacaktır mutlaka . Onca can üzüntümüzün kaynağı olarak hafızalarda hep yer edecek.

      Sil
  2. Topyekün iyi insanları görmeye ihtiyacımız var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle . Çevremiz o kadar çirkinliklerle dolu ki, güzel insanları görmemiz için sis bulutunun kalkması gerekiyor.

      Sil
  3. Gerçekten soğuyunca hiç bir şeyin anlamı kalmıyor ve kırılan bardağın eski halini alması mümkün değil.İnşallah önümüzdeki günler hepimiz için hayırlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef ki ben soğudum mu bir daha asla ve asla dönüşü olmuyor , bir kalemde silip atıyorum

      Sil
  4. Ayyhhh bende bendeeeeee

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris