25 Ekim 2015 Pazar

Bir yastıkta 55 yıl

Bugün annemle babamın evlilik yıldönümleri . 25 Ekim 1960'da attıkları ilk adımla ; dört çocuk, üç gelin , dört torun sığdırdıkları 55 yıl. Sağlık memuru olarak başlayıp sonrasında iki çocuğuyla okuyup öğretmen olan babam , gerek öğretmenlikte gerekse idarecilik yaptığı dönemlerde kendini mesleğine adamış bir öğretmen maaşıyla  çocuklarının hepsini üniversite okutup mesleklerimizi layıkıyla yapmamız , dürüstlükten ayrılmamız için bizi en güzel şekilde yetiştirmiştir. Annem  görmüş geçirmiş ,tam anlamıyla kendini bizlere adamış gecesini gündüzüne katmış babama her konuda destek olup bizlerin bizlerin bugünlere gelmemizdeki en büyük pay sahibidir. Bizler de iyi evlatlar olmaya çalışıp elimizden geldiğince onları kırmadan , bir dediklerini iki etmeyiz. Aile bireylerimizin de birbirlerine olan tutkunluğu ailemizin her durumda mutlu olmayı bilmesi ve birbirimize duyduğumuz büyük sevgi ve saygıdan kaynaklanıyor. Babam özel günlere ayrı bir önem verir. O güne dair mutlaka bir hediyesi olur. Son yıllarda bayramlarda sıklıkla yaptığımız gibi mutlaka o güne dair bir de fotograf çekmemizi ister. Bugün de giyinip süslendiler . Sanki 55 yıl öncesindeymişiz gibi bir telaş bir heyecanla . bana da onların bu anını ölümsüzleştirmek kaldı. . En büyük zenginliklerinin hayırlı evlatlarının olduğunu dile  getirip dualarını üzerimizden eksik etmeyen annem ve babamın bir yastıkta daha nice yıllara sağlıkla erişmelerini diliyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin . 

11 yorum:

  1. Nice sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar görsünler birlikte ve elbette ki sizlerle...Mutluluğunuzu ta içimde hissettim...Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , sizin varlığınız da benim mutluluk sebebim . ;)

      Sil
  2. Anne ve babanızın evlilik yıldönümleri kutlu olsun:)) Daha nice sağlıklı huzurlu seneleri olsun.Allah anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , bu güzel dilekleriniz için . Sevgiyle kalın . ;)

      Sil
  3. Maşallah ne güzel şey, Allah herkese nasip etsin mutluluklarını da daim etsin :-)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah ne güzel şey, Allah herkese nasip etsin mutluluklarını da daim etsin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , sizin de mutluluğunuz daim olsun

      Sil
  5. MaşaAllah daha nice nice mutlu sağlıklı yıldõnümleri olsun sizlerle sevdikleriyle beraber tabi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , darısı başınıza olsun

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris