10 Nisan 2018 Salı

Eyvah #MİM'lendim !.......

Selam Cafeciler
Bir önceki yayınıma  yaptığınız o güzel  yorumlar beni aşka getirdi. "Hadi Tigris Ya Bismillah klavyene kuvvet" dedim ve ne zamandır aklımda olup da bir türlü yazamadığım bir konuyla  aranıza dönmek istedim.
Hadi alın kahveleri gelin yamacıma, yamacıma.
Eyvah Mimlendim 

 Hani şu hemen hemen her blogda, zaman zaman gözümüze çarpan mim görevleri konusunda bir kaç açıklayıcı bilgi vermek istedim.  Eyvah MİM'lendim. Şimdi ne yapacağım ?
Öncelikle nedir bu MİM ?
Bir bloğun hazırladığı belli bir konu hakkındaki sorulardan oluşan ve başka blogların sorulara cevap  vererek gerek  blog , gerekse blogger hakkında bilgi edinmeye dayanan keyifli bir etkinlik. Laf aramızda bazen zor sorularla da karşılamıyor değiliz. Hele hele bir blog dostunuz "seni mimledim, " dediğinde nasıl bir sevinç yaşıyor insan size anlatamam. Sanırım mim  etkinliği ile kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz.

Diyelim ki bloğunuza bir mim görevi geldi ne yapmalıyız?

Öncelikle sorular ve mim bize uygun değilse mimi paslayan kişiye kibarca mimi yapamayacağımız hakkında geri dönüş yapmalıyız. Genelde ilgi alanımızın doğrultusunda blog dostlarımız mim paslaşması yaparlar. Ancak bazen ilgi alanımız dışında da mim etkinliği de olabilir.

Mim etkinliği bize göreyse, yine geri dönüşle görevi yerine getireceğimizi söylemeliyiz.
Görevi aldık ve başladık yazıya. Öncelikle görevi kim verdiyse ona teşekkür ederek , onun da  mim  görevinin linkine yazımızda yer vermek hoş olur.
Bazen mimlerde kurallar vardır. Mesela etkinlik sahibi başlık resmi olarak kendi belirlediği resmi kullanmanızı isteyebilir.
Bazen de tamamen size bırakılır. Yine sorular uygun görsellerle desteklenirse okuyucu daha keyifle yazınızı okur.

Mim sorularını cevaplamakla işimiz bitiyor mu ? Hayırrrrr
Asıl bundan sonrası en can alıcı nokta.
Mimi paslayan bloğa mimi yaptığımıza dair bilgi verirsek, onun size verdiği değer karşısında siz de görevinizi yerine getirerek değer verdiğinizi göstermeniz açısından önemlidir.
Ve başka blogların da bu mim görevinden faydalanmaları için. Yazınızın en altına kimleri mimlediğinizi belirtmekte fayda var.. Ve bu blogların linklerini de yazıya eklersek blog dostumuza da güzel bir jest yapmış oluruz. En az üç bloğa mim görevi vermek yerinde olur. Az tanınan ve blogger dünyasına yeni girmiş blogları da mim etkinliğine davet etmek onları gayretlendirmek adına
Kimleri mimlediysek. Tek tek kapılarını çalarak onlara haber vermeliyiz.
Haberi olmayan biri nasıl mime dahil olur ki? Ah ah haberim olmadığı için kaç mim kaçırdım kimbilir?
Yine üşenip de mim yazımızın altına şu ibareyi koymamalıyız. " Bu mimi isteyen herkes yapabilir."
Bu zamana kadar, kendim de dahil olmak üzere, böyle bir görevi üstüne alan kişiye rastlamadım.
Böyle bir durumda da o mim tıpkı bir zincirin halkası gibi kopuyor ve devam etmeden bitiyor.
Bazen de birden fazla kişi bizi aynı mim etkinliğinde mimleyebilir. Yine tek tek hepsine teşekkür ederek yazıya başlamak güzel olur. Mimi hemen yapamayacaksak  kimlerin bizi mimlediğini bir köşyeye yazmakta fayda var. Sonrasında unutulan isimler "ben de seni mimlemiştim aşkolsun " diye gönül koyabiliyorlar, haklılar da.

  Örnek mim için  TIK TIK   Olmadıysa bunu verelim Tık. Tık tık   Yine mi olmadı  o zaman Tık tık tık tık


Bloglarımızın tanınması ve yazılarımızın başka bloglarca okunması için mim etkinliklerinin en güzel araç olduğunu düşünüyorum.  Blogger dayanışması için Mimlere devam

 Sevgiyle .


Not: Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? 

12 yorum:

  1. Tigriscim harika biryazi. Dedigin gibi bazi mimler cok zorluyor. Üstüste yapmayi da sevmiyorum.bir de bazen mim konulari cok benzesiyor tekrar tekrar ayni seyleri yaziyoruz 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şekercim .
      Mim konuşarının benzer olmadı bak ben bunu atlamışım hemen not olarak yazımda yer cereyim 😉

      Sil
  2. Güzel bir bilgilendirici olmuş.Hala bilemeyip soran takipçilerim oluyor ara ara.Öptüm şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cicim. Soran takipçilere bu linki seve seve verebilirsin 😉😘

      Sil
  3. Çok keyifli ve güzel bir yazı olmuş gerçekten 😊🌸bence de mimler hep olsun okuması da yapması da çok keyifli oluyor 🌸🌸daha nice güzel mimlere diyelim ❤😊sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şekercim o zaman gelsin yeni yeni mimler sevgiyle 😉😘

      Sil
  4. Tigris'im. Artık yazmaya başlamalısın canım. Bu miladın olsun şekerim :) Ben mimleri çok seviyorum ama aynen yazdığın gibi bazıları ilgi alanımızın dışında konular içerebiliyor, zorlanmak doğru olmaz. Aynı yazdığın gibi eğer mimlendiysek neden yapmayacağımızı bildirmek yerinde olur.
    Bütün ayrıntıları yazmışsın. Ben de hazırlamak istiyorum bir mim ama iyi düşünmem lazım.
    Eline emeğine sağlık kızım. Sevgiyle kucaklıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablacım çok teşekkür ederim. Eminim ki sizden harika bir mim çıkar merakla bekliyorum.

      Sil
  5. Sevgili Tigris beni büyük dertten kurtardın desem inan az kalır. Nedir bu Mim araştırmasında zamane bebelerin açıklamalarından hiçbirşey anlamadım. Senin yazın ile şimdi taşlar yerine oturdu. Varol sevgili arkadaşım. Madem iş başa düştü. Sevgili İbrahim mimlemiş. ctesi günü cevap vereceğiz. Şimdiden heyecanlandım. AMa güzel şeyler sanki. 48 e merdiven dayadığım şu günlerde gençlik heyecanlarını yaşıyor gibiyim.
    İyi akşamlar..Keyifle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olduysam ne mutlu bana . Sizden tek ricam yaptığınız mimde bu yazıya da yer veririseniz pek çok arkadaş bu konuda bilgilenir. Mutlu akşamlar

      Sil
  6. MİM nedir ne işe yarar sonunda öğrendım mutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna sevindim . Faydalı olduysam ne mutlu bana

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris