28 Haziran 2015 Pazar

Ve Final


Seminer dönemleri öğretmenler tarafından, gereksiz formalite olarak yapılan angarya işlerle gün doldurmak olarak nitelendirilir. Her sene aynı şeyler söylenir ama kimse de bir adım atarak değişiklik yapma gereği duymaz , nasılsa böyle gelmiş böyle gidiyor düşüncesiyle.Belirlenen konular , hazırlayan öğretmenin kendisinin bile zor duyacağı sestonuyla okunur, herkes kendi havasında ilgilenen belki bir kişi çıkarsa çıkar. Son derece sıkıcı geçen zamanın bir an önce bitmesi için içimden dua ederim. Son gün sıra bana geldi. Anne eğitimlerinden alışık olduğum için sunumlarımda hep fark yaratmışımdır. Önce oturma düzenini değiştirmekle işe başladım. U düzeninde herkesle göz temasında bulunacağım için sunumun daha aktif hale gelecekti.Resimler ve dinlendirici bir müzik eklediğim sunumlarıma yardımcı olacak slaytlarımla hazırlığımı yaptım. Herkes kapıdan içeri girdiklerinde önce bir şaşırdılar. Oturma düzeni ve müzik dikkatlerini çekti. İşe bir oyunla başlayacağımı söyledim. Kare bir kutu gösterdim ve içinde ne olmasını istediklerini sordum. İstediğim olmuştu herkes merakla ağzımdan çıkacak kelimelere odaklanmışlardı. Eğlenceli şeker oyunundan sonra , ortada rahat bir şekilde dolaşıp her öğretmenin fikrini  daha yakından dinleyebileceğim alan sayesinde katılım daha fazla oldu. Tabiki sunum sonunda da bir oyun vardı.Dağıttığım beyaz kağıtlardan uçak yapmalarını istediğimde önce yüzüme şaşkınlıkla baktılar , bazı öğretmen arkadaşlarım nasıl yapacaklarını bilemediler , sonunda seminerin olumlu olumsuz yönlerini yazdıkları uçakları uçurmaya gelmişti. Yüzlerindeki çocuksu sevinç görülmeye değerdi. Ve final büyük alkışlar eşliğinde yapıldı. Haliyle fark yaratmanın gururuyla,  mutlu yüzler eşliğinde 1.5 saatin nasıl geçtiğini ben dahil kimse anlamadı.

8 yorum:

  1. Cok guzel bir paylasım olmus hocam emeginize saglık blogunuzu takibime aldım iyi calısmalar :) eminmetin.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bir okul tanıtımı toplantısına katılmıştım. Orada bize bir oyun oynatmışlardı. Hiç tanımadığımız kaderdaşlarımızla oyun oynamıştık:) Oyun neydi anımsayamadım ama ayağa kalkıp tokalaşıp bibirimizin gözlerinin içine bakıp bir şeyler söylemiştik...Katılımın güzel olduğu bir toplantıydı. Enerjimizin yoğunluğu okul'un yıllık ücretini öğrenene kadar sürdü. 35 bin lira seviyelerindeydi, üzülerek ayrıldık oradan. :)))
    Bu güzel paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Seminer dönemini fark yaratarak bitirmişsiniz. Tebrik ederim.. İletişimin insan hayatındaki önemini her zaman savunmuşumdur.
    Seneye Allah büyük. Gözünüzü başka bir toprak parçasında açacaksınız sanırım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nahide Hanımcım. Daha durumlar belirsizliğini koruyor göreceğiz bakalım nerede olacağımı

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris