13 Şubat 2014 Perşembe

Sevginin Günü

 
 Her yıl 14 Şubat´ta kutlanan Sevgililer Günü´nün nereden çıktığını hiç merak ettiniz mi? Sevgililerin haftalar önceden hazırlandığı, birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği, tatillere çıktığı bu özel gün nasıl başladı?

  III. yüzyılda II. Claudius savaş düşkünü bir imparatordu. Erkeklerin asker olmaları ve savaşa gitmeleri konusunda çok zalimdi. İmparator II. Claudius erkeklerin evlenmesini, savaşa katılmalarına bir engel olarak görürdü ve bu nedenle evlilikleri yasakladı. Böylece aşıklar uzun süre kavuşamaz, kadınlar eşlerini savaşta kaybeder oldu.

İmparator II. Claudius ayrıca insanların Hıristiyanlarla ilişkiye girmelerini de yasakladı. Aziz Valentinus da bu konuda insanlara dinsel vaazlar verip imparatorun haksızlığını anlattı. Bu nedenle de tutuklandı. Hapisteyken vaazları için gelen Juila´ya ölümünden önceki gün "Senin Valentine´inden" imzalı bir mektup bıraktı. 14 Şubat günü de öldürüldü. Bu olaydan sonra 14 Şubat günü Sevgililer Günü olarak kutlandı ve sevgililer de birbirlerine yazılı notlar yazmaya başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris