14 Haziran 2020 Pazar

3 Aylık Durum Bildirimi



Selam dostlar
Umarım herkes iyidir, afiyettedir..
 Pandemi günlerinde mümkün  olduğunca evde kalıp kendinizi ve sevdiklerinizi koruyorsunuzdur.
Mecburi çalışanlara diyecek lafım yok. Ekmek derdindeyken insan sağlığını maalesef düşünemiyor bile.
Haftaya ben de iş başı yapacağım.
 Normalleşme süreci insanları fazla normalleştirdi . Korkuyorum ben.
Takvime baktım da tam üç aydır evdeydim . 10-15 günde bir En fazla  bir saatliğine Acil ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmadım.
Düşünüyorum da hiç sıkılmadım . Daha doğrusu sıkılmaya daha vakit bulamadım ki . Evde yapılacak o kadar iş var ki ? Çalışırken göze batmıyormuş.
Mutfak başlı başına bir uğraş tabiki  Yemek yapmayı sevenler için.
Ben daha çok pasta tatlı börek işlerine bakarken bu süreçte Türk mutfağının belli başlı yemeklerini pişirir oldum . Bu dönem daha bir geleneksel lezzetlere yöneldim ,  Yemek pişirmenin gerçekten bir sanat ve sevgiyle yapıldığını püf noktalarının çok önemli olduğunu daha bir kavrar oldum.
Öyle ki sütlaç sevmeyen ben fırın sütlaç bile yaptım ya . Ama ben yemedim .
Süreç sonunda annem bana yemek yapma sertifikası verecek. Ben kendimce lezzetli yemekler yaptığımı sanırdım . Annem her seferinde bir kusur bulup düzeltmem için gerekli bilgilendirmeyi yapıyor.
Ben de yılmadan tekrar yapıyorum . Un helvasını 3. Denemede başardım ama yoğurt çorbam ilk denemede süper oldu. Benim sınavım mutfak.
Sizde durumlar nedir?
Sizin sınavınız ne üzerine ?
Sevgiyle

20 yorum:

  1. ne güzel bir deneyim olmuş. Sütlaç sevmem ama fırın sütlaca bayılırım

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle verimli bir süreç oldu. İmkanım olsa da sizlere de yapabilsem ❤️❤️

      Sil
  2. Sanıyorum bu süreç hepimiz için mutfakta deneyimlerimizin arttığı bir dönem oldu bizde çoğunlukla ekmek çeşitleri denedik eşim ile birlikte..
    Bu arada Fırın sütlaç çok güzel görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hiç ekmek denemedim nedense . Tencere yemekleri daha çok tercihim oldu.
      Laf aramızda tadı da nefisti. Ama ben yemedim

      Sil
  3. Bence de çok güzel bir deneyim olmuş. Ben de hiç fırın sütlaç yapmadım (: Ellerinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  4. Fırın sütlacın en güzel yeri üzerindeki o kahverengiye çalan yanmış örtüsü. Bu yüzden en kararmışını alır onun hatırına da altını yerim. Fakat Trabzon Sümelâ Manastırının altında yediğim Hamsiköy sütlacının tadı hâlâ damağımda:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh sorma Hamsiköy sütlacı meşhurdur. Benim anne tarafım karadenizli bilmem mi ?

      Sil
  5. Karantina sürecini çok iyi değerledırmişsiniz. Gerçekten de mutfak işine girince sıkılmaya hiç fırsat kalmıyor. Fırın sütlacada bayılırım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  6. Güzel deneyim olmuş ama ben evde daha fazla durmuşum

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha valla elimden gelse ben hiç çıkmayacağım

      Sil
  7. Selam.
    İyiyiz, evdeyiz. Bu ara kıza alışverişe çıktık bir kaç kez. Lakin haberlerdeki sayı artıyor aman dikkat yorumlarını dinleyince biraz içim panik olmadı desem yalan olur.
    Ekmek denemedim ama aşçı olmama az kaldı 😬

    YanıtlayınSil
  8. Bu süreçten 2-3 kilo almadan çıkan varsa kendisini tebrik etmek isterim. Hepimiz kendimizi mutfağa vurduk galiba. Sonuçta her çeşit ekmek, kurabiye ve pastalar... bize kilo olarak geri döndüler.

    YanıtlayınSil
  9. Uzun süre evde kalınca insan normalleşmekte zorlanıyor. Kendine dikkat et canım 😍

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala normalleşemedim .
      Canım sen de çok dikkat et

      Sil
  10. Evde iki genç adam varken sıkılmak ne haddime :)
    Bol bol okudum, en iyi taraflarından biri bu oldu. Sen de dikkat et canım.
    Malum insanımız bunca kısıtlamaya gelemiyor.

    YanıtlayınSil

Öne Çıkan Yayın

Yitik Zamanlar....

Yitik zamanları beş geçiyordu, saniyelerde atan kalbim.  Tigris