31 Ocak 2015 Cumartesi

Kordon'u Seyre Daldım

Şarkılara şiirlere konu olmuş İzmir'in meşhur Kordonu'ndayız.Yağmur çiseleyerek yağıyor. Güneş aradan bize gülümsüyor. Kafeler yanyana sıralanmış. Nargile , bira , yemek kokuları yayılıyor etrafa. Daha önce bir alışveriş merkezinde gittiğimiz ama hiç memnun kalmadığımız "Bisquitte" bir de buradaki şubesini denemek istiyoruz.içeri girdiğimizde en güzel yerdeki masa boşalıyor bu bir artı oluyor. İlgili garsonları anında masamıza gelerek isteklerimizi soruyorlar. Gülüp eğlendiğimiz ve bol resimli bir yemek oluyor.bir öğleden sonra fransız kafelerinin birindeymişim hissi uyandırıyor. Burası benden tam not alıyor. İzmir'e geldiğimde tekrar gidip o keyfi yaşayabileceğim mekanlardan birisi.

Yemekten sonra Kordon'da fotograf çekmek için sahile iniyoruz.  Arkamızda beliren gökkuşağı başka mutluluk sebebim oluyor.Yağmur şiddetini artırınca başka bir kafeye kendimizi atıyoruz.Sakin bir ortamda ,güleryüzle karşılayan garsonlar yine en güzel masada yeralmamızı sağlıyor. Hava kararmaya başlayınca yağmurun da dinmesiyle birlikte , denizin ve gökyüzünün muhteşem maviliğini fotograflamak istiyorum.soğuğa aldırmadan anın keyfine varıyorum. Arkamda vapurlar işlerinden yorgun argın evine dönenleri taşıyor .Alsancak'ın insan telaşına katılıyoruz bu akşam.


Çarlık dönemindeRusya'dan göç ederek İzmir'e yerleşen o zamandan beri hizmet eden Reyhan Pastanesi'nin meşhur İncili Pastasından alarak evin yolunu tutuyoruz. Akşam adeta doğum günümün  bir provası havasında neşeyle yenen pastalar ve sohbetlerle mutlu anlara tanıklık ediyor.

3 yorum:

  1. Çok güzel anılar biriktirmişsiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nahide Hanım . Benim için çok güzel bir tatil oldu.

      Sil
  2. Ahh İzmir en sevdiğim şehirlerden biri. Sefanız olsun.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris