5 Mart 2015 Perşembe

Ey EGO

                                            

İşe giderken  dolmuş kullanıyorum . Genellikle aynı saatlerde minibüse bindiğim için bizden mezun olmuş ortaokula giden öğrencilerimle karşılaşırım . Onca yorgunluklarına ve kitaplarla dolu çantalarına rağmen hemen ayağa kalkarlar yer vermek için yarışırlar . Bense her seferinde üzülürüm ama aynı zamanda gurur duyarım . Gençleri bilirsiniz kendi aralarında konuşup şakalaşmayı severler. Ama kimseye zararları olmadan kendi aralarında eğlenirler. Ben de onları gözlemlerim .Dün yine öğrencilerimle birlikte  çok kalabalık minibüste yol alıyorduk.Arkadan bir ses yükseldi. Burada öğretmeni görmüyorsunuz , ne biçim çocuklardınız diye söylenmeye başladı. Ben gayri ihtiyarı üzerime alındım. Beni tanıyan biri ayaktayım diye çocuklara kızıyor sandım . Ses devam etti . Ben bilmem şu okulda öğretmenim  , öğretmeni tanımıyorsunuz , çocuklara olanca gücüyle kızmaya devam ediyordu.İşin ilginci kızdığı çocuklardan oturan yoktu ki . Kimmiş  bu öğretmen diye arkamı döndüğümde , üstü başı özensiz saç baş dağınık bir bayanla karşılaştım.Hani derler ya "öğretmen demeye bin şahit lazım " aynen öyle . Çocukların hepsi başını önüne eğöiş kıpkırmızı bir yüzle hakaretleri dinliyorlar.Artık dayanamadım . Çocuklar bu kalabalıkta ne yapsınlar , onlar da çok yorgunlar dedim . Okula geldiğim için inmek zorundaydım. Gün boyu çocukların düştüğü durum aklımdan çıkmadı.nedir bu öğretmendeki ego patlaması diye düşündüm ve onun adına çok üzüldüm .Bu kişiyle aynı mesleğe mensup olduğum için utandım .

8 yorum:

  1. herkes bir yol tutturmuş gidiyor..:) hayırlısı

    YanıtlaSil
  2. Güçlünün güçsüzü ezmeye çalışması her alanda mevcut. Ama bir öğretmene yakıştıramadım. Öğretmenin iyi örnek model olması gerekir. Bazı meslekler vardır sırf para kazanmak için yapılmamalıdır. öğretmenlik, doktorluk gibi. Burada bir ticaret, bir eşya, bir ürün yok ortada. Malzeme insan. onun için eksta hassasiyet ister. Ama anlayana bilene tabi.

    hem şunu düşündüm. Demekki o çocuklar sizden ilgi sevgi görmüş ki, her fırsatta yer vermeye çalışmışlar. diğer öğretmen acaba neden kendi kendisine yer istemek durumunda kalıyor.!!!!!!

    'ne ekersen onu biçersin'durumu...
    Çocuklar için de üzüldüm ayrıca...
    Öğrenciyken azar işiten bir gurubun yakınında olduğum için o azarı üstüme de alındım ve bunu hiç unutmadım :(
    hiç bir hatam olmadığı halde.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide Hanımcım burada en büyük sorun , ben dahil kimse onun öğretmen olduğunu anlayamadı, kaldı ki çocuklar ayaktaydı ne yerinden bahsediyor? Çocuklar zaten büyüklerine yer veriyor kaç defa gözlemledim.

      Sil
    2. O zaman Yalnızca "ey ego" diyebiliyoruz.....

      Sil
  3. Böyle durumlar çok oluyor insanlar birde ben dili yerine sendilini kullansalar karşıdaki insanın durumunu anlayacaklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar egolarından kurtulup empati kurmayı öğrenmediği sürece bu durumlar çok yaşanır.

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yalnızlığa Dair

Birine bağlanamayacak kadar        kalabalık yalnızlıklarım         var benim .  Tigris